CREȘTERE SEMNIFICATIVĂ A CAZURILOR DE VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE

0
226

Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor este marcată în fiecare an pe 25 noiembrie. Însă, întreaga lume traversează astăzi una dintre cele mai dificile perioade. „Stai acasă” a devenit pentru prima dată în istorie soluția salvatoare. Pentru multe femei însă, casa este locul cel mai puțin sigur, casa este loc de abuz, mai ales după impunerea izolării la domiciliu.  

ONU a alertat deja guvernele lumii în legătură cu creșterea semnificativă a cazurilor de violență în familie, în această perioadă.

Violența și comportamentele violente sunt probleme majore ale societății care afectează toate categoriile de vârstă indiferent de statutul social al celor implicați. Cu ocazia zilei de 25 noiembrie, ce marchează Ziua Internaționala pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, vrem să facem cunoscut tuturor persoanelor faptul că, la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt, funcționează două centre destinate victimelor violenței domestice, «Centru de primire în regim de urgență pentru victimele violenței în familie» și «Locuința protejată pentru persoanele victime ale violenței domestice». Scopul serviciului social «Locuință protejată» este asigurarea nevoilor sociale, creșterea calității vieții și promovarea principiilor de coeziune și incluziune socială, prin asigurarea asistenței de specialitate pentru victimele violenței domestice: găzduire cu capacitate redusă de până la 6 locuri, pe o perioadă de 12 luni, în funcție de complexitatea cazului. Centrul de primire în regim de urgență pentru victimele violenței în familie are ca scop asigurarea de protecţie, găzduire, îngrijire si consilierea victimelor violenţei în familie pentru care s-a dispus, în condiţiile legii, măsura de protecţie în regim de urgenţă. Violența împotriva femeii nu poate fi justificată sub nicio formă, acceptată sau tolerată!”,a precizat directorul general al DGASPC Olt, Rădița Piroșca.