Șase noi decese. Medicul din Potcoava nu avea alte boli

0
1019
Șase olteni ce au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore, la nivelul județului. Totodată, au fost înregistrate 167 cazuri COVID, numărul infectărilor sărind de 6.000 la nivelul județului.
Dintre cei răpuși de virus, cinci aveau și alte boli asociate.
Potrivit datelor transmise de către DSP Olt, medicul de familie, de 65 de ani, cu domiciliul în Slatina, dar care avea cabinetul în Potcoava, nu avea boli asociate. Doctorul a ajuns pe 11 noiembrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, zi în care a fost și confirmat cu virusul SARS-COV2. La șase zile distanță de la internarea în spital, medicul a încetat din viață, cauzele decesului fiind stopul cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută și infecția COVID-19.

Un alt deces raportat este al unui bărbat, de 67 de ani, din mediul rural, care pe 11 noiembrie a solicitat prin Serviciul de Ambulanță Județean Olt un test pentru determinarea infecției cu COVID-19, cu rezultat pozitiv primit pe 14 noiembrie. Pe 17 noiembrie, avea să fie internat la Spitalul Caracal, unitatea medicală suport COVID, unde a și murit. Olteanul avea diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială gradul II și obezitate gradul II.

O femeie, de 65 de ani, din mediul urban, a pierdut lupta cu COVID, deși nu avea alte boli. Pe 11 noiembrie a fost internată la Spitalul Județean de Urgență Slatina, zi în care a fost și confirmată cu virusul SARS-COV2. La șase zile distanță de la internarea în spital, olteanca a încetat din viață, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută și infecția COVID-19.

Un alt deces este cel al unui bărbat de 57 ani, din mediul rural. Pe 10 noiembrie, acesta s-a internat la Spitalul Caracal, iar pe 13 noiembrie a fost testat pozitiv. A murit pe 18 noiembrie, bărbatul fiind diagnosticat anterior și cu hipertensiune arterială gradul II.

O bătrână de 82 de ani, din mediul rural, diagnosticată cu virusul SARS-CoV-2, a trecut și ea în neființă pe 17 noiembrie, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Pe 10 noiembrie a ajuns la Spitalul Slatina și s-a internat, pe 11 noiembrie fiind confirmată cu SARS-COV2. Bolile asociate pe care le avea sunt insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA și fibrilație atrială.

Tot o bătrână de 82 de ani, dar din mediul rural, a murit la același spital miercuri, 18 noiembrie. Cauzele decesului au fost stop cardiorespirator, bronhopneumonie, insuficiență respiratorie acută și infecția COVID-19, comorbiditățile fiind diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA și tahicardie sinusală. Pe 15 noiembrie aceasta a fost internată la Spitalul Slatina, ziua următoare fiind diagnosticată cu noul Coronavirus.

Ultimul deces raportat joi, 19 noiembrie, este al unui bărbat de 61 de ani, din mediul urban. În data de 2 noiembrie, acesta a fost testat la cerere într-un centru medical privat, rezultatul fiind pozitiv. Pe 9  noiembrie s-a internat la Spitalul Slatina, iar pe 18 noiembrie a murit, acesta având și alte probleme medicale, precum hepatită cronică virală tip B și obezitate gradul III.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat joi, 19 noiembrie, 167 îmbolnăviri noi cu virusul SARS-CoV-2 în Olt, bilanțul total al infectărilor ajungând la 6.043.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului 154 de olteni au murit din cauza COVID-19.