DSP Olt a comandat peste 4.500 de doze vaccin anti-coronavirus. Medicii, primii imunizați

0
458

DSP Olt a comandat serul de imunizare împotriva virusului SARS-COV2. Primii care vor fi vaccinați anti-coronavirus sunt cei aflați în prima linie, medicii. 4.503 cadre medicale din județ au precizat că doresc să se imunizeze împotriva virusului care a dat peste cap toată Planeta.

„În data de 18 noiembrie 2020, DSP Olt a catagrafiat un număr de 4.503 persoane care doresc să se vaccineze împotriva infecției SARS-Cov2, pentru vaccinarea următoarelor categorii de persoane: personalul medical și auxiliar din unitățile sanitare publice și private; personalul medical si auxiliar din unitățile de asistență socială și de îngrijire; personalul medical si auxiliar din laboratoare medicale, radiologie, imagistică medicală; personalul medical și auxiliar din serviciile de ambulanță; personalul medical din ambulatoriile de specialitate, policlinici, dispensare medicale; personalul medical și auxiliar din cabinetele medicale individuale (CMI), medici de familie si alte specialități medicale”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Pentru limitarea extinderii infecției SARS-COV2, DSP Olt recomandă:

-Evitarea, pe cât posibil, a aglomerărilor umane și a contactului cu persoanele bolnave.

-Respectarea măsurilor de distanțare socială, purtarea corectă a măștii, asigurarea condițiilor pentru igienă și/sau dezinfecția mâinii).