Prefectul de Olt și șefi din IPJ Olt, acțiune pe străzile Slatinei

0
889

Ample acțiuni de control au avut loc marți, 17 noiembrie, la nivelul județului. Polițiștii olteni au mers în toate zonele aglomerate din Slatina, dar și din județ, verificând dacă oltenii poartă masca și respectă măsurile pentru prevenirea extinderii pandemiei de coronavirus. În ciuda apelurilor autorităților, unii olteni nu au înțeles nici acum utilitatea purtării măștii de protecție.

Polițiștii olteni atrag atenția că amenzile pentru nepurtarea măștii sunt cuprinse între 500-2.500 de lei. Este obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, dar și șefi din cadrul IPJ Olt, precum adjunctul Cristi Rădoi, dar și șeful de la Poliția municipiului Slatina, Victor Vladu, au participat la ampla acțiune ce a avut loc pe străzile din Slatina, marți dimineață.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a precizat că astfel de acțiuni au rolul de a conștientiza populația privind pericolul infectării COVID.

„Luni, am înregistrat la nivelul județului Olt o rată de incidență cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, de 2,11, avem o rată de peste trei la mia de locuitori în Slatina și Caracal, care sunt localitățile cele mai aglomerate și cu densitatea cea mai mare din județul nostru. Astăzi, împreună cu șefii structurilor MAI, în speță inspectorul șef adjunct Rădoi, cu inspectorul șef de la Jandarmi Drejoi și Tănase de la ISU Olt am făcut o nouă acțiune de conștientizare, să avem forțele de ordine prezente în stradă, pentru a atrage atenția cetățenilor și operatorilor economici, care desfășoară activități în zone aglomerate, că este necesar să se respecte măsurile sanitare, având în vedere numărul cazurilor confirmate la nivelul județului”, a spus Homorean.

Totodată, prefectul a amintit că spitalele din județ sunt la capacitate maximă, iar respectarea măsurilor stabilite ar putea duce la scăderea presiunii pe sistemul sanitar.

„Atragem atenția că și spitalele noastre, cele patru din județ care tratează bolnavii COVID, au capacitate limitată. Trebuie să fim conștienți că sistemul sanitar este sub o presiune uriașă în acest moment, nu numai în ceea ce privește tratarea bolnavilor COVID, dar și tratarea celorlalte boli. Cu toții, dacă punem umărul și respectăm măsurile sanitare, putem contribui și ajuta medicii să-și desfășoare activitatea în mai bune condiții, să nu fim atât de mulți pacienți și o cerere atât de mare de medicamente și servicii sanitare. Fac un apel către cetățenii județului, către slătineni și caracaleni, să respecte măsurile de siguranță sanitară. Este obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice deschise și închise, să respecte distanțarea fizică, atunci când se duc la magazin sau la piață, să evite locurile aglomerate și deplasările care nu sunt necesare”, a spus Homorean.