OFICIAL. LISTA PSD Olt pentru Alegerile parlamentare

0
1101

PSD Olt a depus, joi, 22 octombrie, la BEJ Olt, candidaturile pentru Alegerile parlamentare din 6 decembrie. Prezent alături de echipa propusă pentru Parlament, președintele PSD Olt, Marius Oprescu, a precizat că oamenii propuși pentru a ajunge în forul legislativ sunt profesioniști, aceștia cunoscând foarte bine problemele din teritoriu.

„Eu cred că PSD Olt, ca de fiecare dată, a încercat să trimită la București o echipă de profesioniști, oameni care să fie aproape de actul legislativ, dar în același timp să fie conectați foarte bine în teritoriu, pentru că legile pe care le facem, programele și proiectele pe care le aprobi în Parlament, trebuie să fie bine racordate la cetățeni și nevoile lor. Cum noi avem un program de guvernarea locală pe care ni l-am asumat împreună cu primarii, consilierii județeni, consilierii locali în fața populației, încercăm să trimitem o echipă de profesioniști, de oameni care să știe ce au de făcut Astfel încât, să punem în aplicare acest program de guvernare locală, iar în 2024 să nu venim din nou în fața cetățenilor fără lucruri realizate din acest program”, a spus Oprescu.

Liderul social democraților olteni a precizat că parlamentari din mandatele anterioare nu mai sunt pe liste pentru că unii nu au mai corespuns, iar alții nu au mai dorit.

„Listele noastre la Senat și la Camera Deputaților arată că am încercat să îmbinăm experiența deja acumulată din mandatele anterioare, atât din administrația publică locală sau din alte domenii, dar și ca activitate parlamentară, bineînțeles și cu oameni noi, schimbând o parte din oamenii care nu au mai corespuns, unii dintre ei nu și-au mai dorit să fie alături de noi pe liste. Sunt oameni foarte apreciați în comunitățile din județul Olt pe care încercăm să-i promovăm. Ei sunt conectați la comunitățile lor și trebuie să ducă în Parlament ideile și propunerile cetățenilor din Olt”, a conchis Oprescu.

La Senat, lista este deschisă de Paul Stănescu, a două fiind Siminica Mirea. Pentru Camera Deputaților, în fruntea listei este Marius Iancu, fiind apoi urmat de Cătălin Grecu, Florin Barbu și caracaleanul Ionuț Chesnoiu.

Senat:

  1. Paul Stănescu
  2. Siminica Mirea
  3. Șerban Cernat Costin
  4. Sorin Brătoi
  5. Mariana Matei

Camera Deputaților

  1. Marius Iancu
  2. Cătălin Grecu
  3. Florin Barbu
  4. Ionuț Chesnoiu
  5. Emil Albotă
  6. Cornelia Sulger
  7. Cosmin Floreanu
  8. Adrian Bărbulete