Oltul a sărit de 80 de decese din cauza COVID-19

0
436

Reprezentanții DSP Olt au raportat duminică, 11 octombrie, două noi decese din cauza COVID-19. Două femei au fost răpuse de virusul SARS-COV2, în ultimele 24 de ore, iar de la începutul pandemiei de coronavirus au murit 81 de olteni.

Decesul al 80-lea este al unei bătrâne, de 88 de ani, din Studina, care a ajuns pe 4 octombrie la Spitalul Municipal Caracal, o zi mai târziu fiind confirmată cu virusul chinezesc. Bătrâna avea și alte boli asociate, precum: hipertensiune arterial, grad III, insuficiență respiratorie și insuficiență cardiacă, clasa II/III. A murit pe 10 octombrie.

Grav este că a murit și o femeie din Balș, de 55 de ani, fără alte boli asociate. Aceasta a ajuns pe 30 septembrie la Spitalul Municipal Caracal, iar pe 2 octombrie, când a fost și confirmată pozitiv, a fost transferată la Spitalul de Pneumologie Colentina București. A murit pe 9 octombrie, cauza decesului fiind stopul cardiorespirator, insuficiența respiratorie acută și pneumonie COVID-19.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat duminică, 11 octombrie, 26 cazuri noi COVID-19, numărul infectărilor din Olt ajungând la 2.230.