Olt: Trei noi deces din cauza COVID-19

0
769

Autoritățile din județ au raportat duminică, 4 octombrie, trei noi deces din cauza COVID-19.

Astfel, este vorba despre un bărbat, de 78 de ani, din mediul rural, pe 24 septembrie fiind confirmat cu virusul SARS-COV2. În perioada 9-25 septembrie, bărbatul a fost internat pe Secția Neurologie a Spitalul Municipal Caracal, pe 27 septembrie revin la unitatea medicală cu stare generală alterată, acesta având boli asociate precum parapareză, hipertensiune arterială și era suspect că ar fi făcut un accident vascular cerebral. A murit pe 3 octombrie, cauza decesului fiind stopul cardiorespirator, infecția COVID-19.

Cel de al 64 deces de la nivelul județului este cel al unui bărbat, de 61 de ani, din Leleasca, rezident la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni. Olteanul era în Azilul de la Spineni din 31 mai 2013. Acesta a fost internat la Spitalul Slatina pe 13 septembrie, iar o zi mai târziu a fost confirmat cu virusul SARS-COV2. Pentru că starea sa s-a agravat, pe 17 septembrie a fost transferat în Secția de Anestezie Terapie Intensivă.

Omul s-a stins pe 3 octombrie, având boli asociate precum: schizofrenie paranoidă, sepsis și sindrom discordant.

Este cel de al doilea deces înregistrat în Azilul de la Spineni de la izbucnirea focarului de COVID-19.

Cel de al 65 deces este cel al unui bărbat, de 79 de ani, din mediul urban, ce a fost internat pe 1 octombrie la Spitalul Slatina. Bărbatul a murit la o oră jumătate după ce a fost internat, cauza decesului fiind stopul cardiorespirator și infecție COVID-19.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat 40 de cazuri COVID-19, în ultimele 24 de ore, numărul infectărilor urcând la 1.978.