Oltenii aflați în izolare sau în carantină, concediu medical plătit sută la sută

0
415

Potrivit datelor transmise de către CAS Olt, noi reglementări au intrat în vigoare în luna septembrie privind concediul medical în caz de izolare sau carantină.

Astfel, oltenii aflați în carantină sau în izolare din cauza COVID-19 care vor primi concediu medical vor fi plătiți sută la sută.

„În noul model de certificat medical, în vigoare din 7 septembrie, boala infectocontagioasă pentru care se instituie măsura izolării, a fost inclusă şi evidenţiată distinct, la codul 51. Indemnizaţie pentru acest cod fiind de 100 la sută din baza de calcul. De asemenea, indemnizaţia acordată celor aflaţi în carantină creşte la 100 la sută de la 75 la sută, potrivit aceluiaşi act normativ”, se arată într-un comunicat al CAS Olt.

Eliberarea certificatului de concediu medical se va face pe baza adeverinţei de la plătitor, cu excepţia urgenţelor medico-chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A, prevăzute în lista aprobată prin hotărâre a Guvernului, precum şi în cazul bolilor infectocontagioase pentru care se instituie măsura izolării, stabilite prin hotărâre a Guvernului.

Se completează cu cod 51 – boală infectocontagioasă pentru care s-a instituit măsura izolării – numai în cazul certificatelor de concediu medical acordate persoanelor asigurate pentru care s-a instituit măsura izolării.