Spitalul Slatina: Se va testa masiv pentru ca medicii să facă distincție între gripă și COVID-19

0
366

Prezent miercuri seara la postul local de televiziune Olt TV, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Cătălin Rotea, a precizat că vine o perioadă și mai dificilă, pentru că în sezonul rece apare și gripa. Pentru a se face distincție clară între un pacient cu gripă și unul cu virusul SARS-COV2, la Spitalul Slatina se va testa masiv.

„Ne pregătim de o perioadă și mai dificilă pentru că va apărea și gripa, sezonul rece înseamnă și gripă. Va fi nevoie să distingem între pacienții cu gripă și cei cu COVID-19. Este nevoie să testăm, astfel încă să vedem dacă pacientul are banala gripă sau COVID-19, pentru că tratamentul este total diferit, la fel și gradul de contagiozitate”, a spus Rotea.

Reprezentanții unității medicale iau în calcul ca în Secția de Boli Infecțioase să fie internați doar pacienții confirmați cu gripă. În prezent, pe secție sunt internați pacienții suspecți de COVID-19.

„Dacă numărul de cazuri (n. red. – COVID-19) nu va scădea, va fi nevoie să găsim noi spații de internare pentru bolnavi doar de gripă. Am identificat aceste spații, probabil vom reloca toți pacienții de pe Secția Infecțioase în spațiul din policlinică, unde este baza de tratament, unde avem circuite separate. Atunci bolnavii de gripă vor fi internați la Infecțioase”, a spus Rotea.

Potrivit lui Cătălin Rotea, Spitalul Slatina a ajuns la o capacitatea de testare la virusul SARS-COV2 de 250 de probe pe zi.