Jurnalist agresat, ziua în amiaza-mare, în Slatina. Poliția: „Nu avem ce să-i facem”

1
1454

Ziaristul de la Gazeta Oltului, Florina Dinu, a fost agresat miercuri, 26 august, chiar în buricul târgului. În timp ce împărțea ziare oltenilor ce stau pe băncile din centrul Slatinei, la Poștă, ziaristul a fost lovit din senin de o femeie ce stătea pe o bancă.

Flori a fost lovită puternic cu piciorul și a fost ajutată de oamenii din zonă să se ridice, apoi a sunat la 112. Polițiștii au venit la fața locului, doi tineri polițiști însoțiți de un jandarm, înfoiat tot.

Lucrurile s-au derulat apoi incredibil. Ajunși la fața locului, polițiștii au precizat că femeia este cunoscută cu afecțiuni psihice și că nu au ce să-i facă.

„Am mai avut sesizări pe numele ei, are probleme psihice, dar nu avem ce să-i facem”, au spus cei doi agenți la fața locului.

În timp ce femeia stătea liniștită pe bancă, polițiștii se certau cu ziariștii, explicând că nu au nicio bază legală și nu-i pot face nimic. Nu a contat că le-am explicat polițiștilor că mâine femeia poate să lovească cu un obiect un copil sau o altă persoană. Polițiștii au ridicat din umeri și au plecat! Femeia a rămas în continuare pe băncile de la Postă! Colega nu a depus plângere!

Trageți singuri concluziile!

Ulterior, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, a precizat că pe numele femeii a fost întocmit un dosar penal, iar cei doi agenți vor fi cercetați disciplinar, verificându-se modul cum au intervenit. Totodată, femeia a fost amendată cu 500 de lei.

1 COMENTARIU

  1. Ati mai vazut politie sau jandarmerie sa patruleze pe strada?
    Eu nu am mai vazut de 6 luni de zile.
    Stau in masina de la distanta si pe strazi fiecare face ce vrea.
    E haos pe strazi.
    In plus sunt indolenti si in caz ca se observa ceva in neregula, in afara daca este ceva ce nu se poate ignora, se fac ca nu vad.
    Toata lumea parcheaza pe trecerile de pietoni, lasa masinile pe avarii in mijlocul strazii fara rusine incurcand traficul, nu vorbesc ca se parcheaza pe oprirea interzisa fara nici un fel de rusine.
    Sunt acei homeless pe care institutiile statului ii lasa sa umble nestingheriti pe strada. Aici serviciile de asistenta sociala trebuiau sa intervina. Toti se fac ca nu vad. Activitatea politiei se rezuma la a da amenzi unde nu le convine. Nu iau nicio masura in sensul prevenirii.

Comentariile sunt închise.