Liderul Sanitas Olt pentru cei care nu cred în COVID-19: „Să vină să se uite printr-un geam cum suferă oamenii la spital”

1
649

După moartea asistentei, de 65 de ani, de la Spitalul Slatina și reprezentanții Sanitas Olt sunt în doliu. Roxana Dumitrescu, liderul Sanitas Olt, a precizat că este afectată de dispariția prematură a colegei care lucra pe Secția de Chirurgie Generală a unității medicale din Slatina pe care spune că o cunoștea de 26 de ani.

„M-a șocat moartea colegei noastre, o cunosc de 26 de ani, de când m-am angajat în spital. Era un om minunat, nu m-am așteptat absolut nicio clipă să se întâmple asta. Solicitase prelungirea contractului pe perioadă determinată. Eu am stat de vorbă cu toate colegele săptămâna trecută și erau bine, câteva aveau simptomatologie minoră. Ce înseamnă boala aceasta!?”, a spus Roxana Dumitrescu.

În fața acestei pierderi, șefa filialei Sanitas Olt nu înțelege de ce unii ignoră avertismentele specialiștilor. Roxana Dumitrescu spune, ironic, că ar trebui organizată ziua porților deschise la Spitalul Slatina pentru ca oamenii să vadă suferința pacienților confirmați cu virusul SARS-COV2 care luptă pentru viața lor.

„Cei care contestă existența acestui virus nu vor înțelege niciodată. Mă gândesc cu groază ce se întâmplă. Ar trebui să facem ziua porților deschise la Spitalul Slatina, o spun ironic. Să vină să se uite printr-un geam cum suferă oamenii acolo, la spital, și în ce condiții lucrează colegii noștri. Oamenii ăștia nu se gândesc…se duc la mare, se duc peste tot, nu respectă nicio regulă, nu poartă mască, nu cred în existența virusului. Să vină la noi, la spital, sau să sune copilul asistentei care a murit luni”, a spus Roxana Dumitrescu.

Președintele Sanitas Olt a precizat că aproximativ 60 de membri de sindicat, asistenți, infirmieri, îngrijitori și brancardieri au fost confirmați cu virusul SARS-COV2 până acum.

„Avem foarte mulți colegi confirmați, în jur de 60. Sunt mulți și la Schitu, membri de sindicat sunt 10, care sunt pozitivi, sunt asistenți, infirmieri, îngrijitori, și se mai așteaptă rezultatele testelor. Luni a mai fost confirmată o asistentă la Caracal, este internată”, a conchis Roxana Dumitrescu.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Lidere Sanitas asistenta aia care a murit a murit nu de covid stiti si voi iar ia a iesit la pensie la 60 de ani si avea si pensie si salariu de 1500 euro pe luna ,cand acel salariu putea sa l aiba o tanara mamica la spital ca si ea dar nesatula de bani nu a vrut sa lase locul asta cel mai bine platit din tara la o familie tanara

Comentariile sunt închise.