Sute de olteni, executaţi silit de ANAF. Vezi dacă te regăsești printre ei

0
930

Sute de beneficiari de prestaţii sociale din judeţul Olt, care au încasat ilegal anumite drepturi sociale, vor fi executaţi silit de Fiscul oltean. Suma pe care statul o are de recuperat de la aceştia depășește 4,6 miliarde ROL.

 Potrivit legii, cei care au încasat ilegal beneficii sociale, fie că este vorba de alocaţie de stat, de creşterea a copilului, ajutor social sau alocaţie pentru susţinerea familiei, sunt nevoiţi să le înapoieze Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Sociale (AJPIS).

Dacă persoanele respective beneficiază în continuare de prestaţii sociale, sumele se opresc din aceste drepturi. Însă, dacă beneficiarii ilegali de sprijin din partea statului vor refuza să plătească aceste sume, AJPIS va trimite listele cu debitorii la Fisc, care va continua demersurile pentru a recupera banii. Trebuie precizat faptul că datornicii au la dispoziţie, potrivit legii, şase luni pentru a returna sumele provenite de la bugetul statului, fără a plăti dobânzi şi penalităţi.

După împlinirea acestui termen, automat se începe calculul de dobânzi şi penalităţi, se înaintează titlul executoriu la ANAF, care începe executarea propriu-zisă. La data de 30.06.2020, AJPIS Olt avea un număr de 483 debitori care sunt dati spre executare silită la ANAF. Creanțele se ridică la suma de 461.974 lei”, a precizat directorul executiv al AJPIS Olt, Ileana Ghiță.