Două oltence au murit din cauza COVID-19

0
698

Crește numărul deceselor din județ din cauza COVID-19, Oltul având raportați 26 de morți.

Reprezentanții DSP Olt au anunțat miercuri, 5 august, două noi decese, una din Balș, iar cealaltă din Stoicănești.

Femeia din Balș, de 65 de ani, a fost internată pe 25 iulie, iar până pe 30 iulie a primit tratament de specialitate pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Pentru că starea femeii s-a agravat, aceasta a fost transferată la Terapie Intensivă, murind pe 4 august. Aceasta avea boli asociate, precum: diabet zaharat, hipertensiune arterial și insuficiență respiratorie.

Cealaltă femeia care a murit este din Stoicănești și avea 81 de ani. Aceasta a ajuns pe 30 iulie la Spitalul Slatina, când a și fost confirmată cu COVID-19, o zi mai târziu fiind transferată la Spitalul Caracal. Bătrâna suferea și de diabet zaharat, sechele după un accident cerebral vascular, probleme cardice, dar și hemipareză stângă.

Numărul deceselor raportate de județul Olt a ajuns la 26, aici fiind inclus și bărbatul din Hunedoara, care a murit, zilele trrecute, la Spitalul Caracal.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, 5 august, 27 olteni confirmați cu SARS-COV2. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, alți 21 de olteni au primit teste pozitive.

Până astăzi, 5 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 56.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

28.584 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.370 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.309 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.