Legumicultorii olteni ar putea afla într-o săptămână ce subvenție vor primi în Programul Tomata

0
287

Fermierii olteni care au depus dosare în Programul Tomata așteaptă banii de la Ministerul Agriculturii. După verificarea dosarelor și controalele din solarii, reprezentanții Direcției Agricole Județene (DAJ) Olt au stabilit că în Olt sunt 5.353 de fermieri eligibili. Aceștia nu știu ce subvenție vor primi, ținând cont că suma alocată acestui program guvernamental se va împărți la numărul total de fermieri eligibili de la nivel național.

Directorul DAJ Olt, Gabriela Andronie, a precizat că fermierii ar putea afla într-o săptămână ce subvenție vor primi.

„Am finalizat controalele la fermierii care s-au înscris în Programul Tomata. Am trimis situația la Ministerul Agriculturii, care urmează să facă o centralizare la nivel național, să vadă câți se încadrează în plafon, cât revine fiecărui fermier, ulterior vom face deschidere de credit. Este posibil să primim banii până la finalul lunii, nu știm exact, în funcție de Ministerul Agriculturii. Bănuiesc că într-o săptămână ne dau situația și atunci aflăm cam cât ar fi subvenția”, a spus Andronie.

5.353 fermieri olteni au dosare eligibile, însă alți 337 legumicultori nu au îndeplinit cerințele, cei mai mulți având solarii cu suprafețe sub o mie de metri pătrați, așa cum cere programul. Mai mult de atât, sunt fermieri din județ care au cerut subvenția la roșii, dar aveau alte culturi în solarii.