Oltenii cu pompe de insulină își pot ridica consumabilele de la Spitalul Slatina

0
246

Oltenii diagnosticați cu diabet, ce sunt dependenți de insulină, beneficiază gratuit de pompe de insulină cu senzori de monitorizare continuă a glicemiei şi de sisteme de monitorizare, acestea fiind decontate de CAS Olt.

Pacienții din județ care beneficiază de aceste dispozitive de ultimă generație își pot ridica consumabilele de la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Astfel, oltenii nu vor mai fi nevoiți să facă drumuri inutile la Craiova.

„Începând cu data de 1 iulie 2020 pacienții cu pompe de insulină își pot ridica consumabilele de la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Până la această dată achiziția și eliberarea materialelor consumabile aferente dispozitivelor medicale specifice diabetului zaharat se realiza numai de la Spitalul Județean de Urgență Craiova”, au precizat reprezentanții CAS Olt.

La nivelul județului sunt șase beneficiari de materiale consumabile pentru pompele de insulină. În prezent, pe lista de așteptare se regăsesc patru pacienți care au nevoie de pompe de insulină și senzori și 26 de pacienți care au nevoie de senzori de monitorizare a glicemiei.

Totodată, au fost și patru pacienți care, deși au primit decizia de aprobare, au renunțat la aceste dispozitive medicale din diverse motive.

Pentru obținerea acestor dispozitive medicale moderne, precum şi a materialelor consumabile aferente acestora, pacienții trebuie să se prezinte la medicul diabetolog care va întocmi dosarul medical ce va cuprinde documentele care justifică îndeplinirea criteriilor de eligibilitate pentru a beneficia de dispozitivele medicale specifice, datele de contact ale pacientului şi referatul de justificare, pe care îl transmite casei de asigurări de sănătate cu care se află în relaţie contractuală. Dosarele ajung în Centrul Universitar de Diabet Craiova unde vor fi analizate de o comisie de evaluare.

După verificarea şi analizarea dosarului, comisia emite decizia de aprobare sau de respingere. Deciziile vor fi comunicate pacienților, urmând ca aceștia să se prezinte în cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova pentru a primi aceste dispozitive medicale.