Zeci de medicamente compensate și gratuite, incluse pe liste

0
241

31 de molecule inovative au fost introduse pe listele cu medicamente gratuite și compensate. De acestea beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate şi în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Potrivit CAS Olt, medicamentele vin în sprijinul mai multor categorii de pacienți, printre care cei cu afecțiuni oncologice sau cardiace.

„În listă au fost introduse necondiţionat 13 molecule cu finanţare din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate și 18 sunt incluse condiționat, în baza contractelor cost volum rezultat încheiate. Începând cu data de 1 iunie a fost suplimentată lista medicamentelor compensate şi gratuite cu 31 de molecule inovative destinate pacienților cu boli cardiace cronice, afecțiuni oncologice, hepatice cronice și ciroze, afecțiuni oftamologice, boli endocrine, colagenoze majore care sunt tratați în cadrul programelor naționale de oncologie, boli neurologice, diabet zaharat, boli rare și sepsis sever”, au precizat reprezentanții CAS Olt.