DEFINITIV. Rosal Grup a pierdut procesul cu CJ Olt

0
562
Rosal Grup, firma controlată de familia Prigoană, a pierdut definitiv procesul pe care l-a avut cu Consiliul Județean Olt prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Olt-Eco.
Curtea de Apel Craiova a dat câștig de cauză CJ Olt, respingând contestația celor de la Rosal.
„Respinge excepţiile necompetenţei materiale funcţionale, tardivităţii şi nulităţii recursului ca nefondate. Respinge recursul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei, azi, 9 iulie 2020”, se arată în decizia instanței.
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Olt-Eco” a reziliat contractul de colectare și transport a gunoiului menajer din întreg județul cu firma Rosal Grup SA, care a câștigat licitația pentru acest serviciu, motivul fiind acela că societatea nu și-a respectat obligațiile asumate în contract.
Până în primăvara anului trecut, firma trebuia să aducă în județ 70 de mașini de gunoi și 90.000 de pubele, obligații ce nu au fost niciodată îndeplinite.
Ulterior firma controlată de familia Prigoană a introdus acțiune în instanță prin care solicita repunerea părților în situația anterioară și începerea executării contractului. Totodată, Rosal Grup SA a cerut și blocarea scoaterii la licitație a serviciului de colectare și transport a deșeurilor din Olt până la finalizarea procesului.