COVID-19. Creștere alarmantă, în Olt

0
1666

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, 25 iunie, 179 de cazuri COVID-19 pentru județul Olt, fiind opt raportări noi în ultimele 24 de ore. Este cea mai mare creștere raportată de către autoritățile din județ de la izbucnirea epidemiei de coronavirus. Astfel, șase olteni s-au prezentat cu simptome specific la unitățile medicale din județ, fiind ulterior confirmați cu coronavirus.

Totodată, o asistentă de la Spitalul Județean de Urgență Slatina a fost confirmată cu virusul SARS-COV2. Femeia a fost în concediu timp de 15 zile, iar înainte de a reveni pe secția unității medicale, a fost testată la COVID-19, testul acesteia ieșind pozitiv. Potrivit unor surse, asistenta care lucrează pe Secția ORL nu a intrat în spital, așteptând rezultatul testului.

Reprezentanții Spitalului Slatina au decis ca tot personalul care revine la locul de muncă după concediu medical sau de odihnă, cu o durată mai mare de cinci zile, să fie testat.

Tot la această raportare a mai fost confirmată cu COVID-19 o persoană, contact de familie cu un cadru medical din focarul de la Spitalul Corabia.

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică, joi, 25 iunie, situația epidemiologică la nivelul județului Olt se prezintă astfel:
– Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 179;
– Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 119;
– Număr persoane internate confirmate Covid-19: 50;
– Număr persoane izolate la domiciliu: 2469;
– Număr persoane aflate în carantină instituționalizată: 20;
– Număr total de probe recoltate Covid-19 de la începutul pandemiei: 3954;
– Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 10.