336 de stații de încărcare contrafăcute, descoperite în Slatina

0
1098

Polițiștii olteni au reținut 336 de stații de încărcare, în valoare de peste 200.000 de lei, despre care există suspiciunea că ar fi contrafăcute. Captura a avut loc miercuri, 10 iunie, și a fost descoperită în urma unei acțiuni pe raza municipiului Slatina, în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite din domeniul transportului de marfă.

„Polițiștii au depistat un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Constanța, care transporta cu un autoturism 336 de stații de încărcat, fără a prezente documente de proveniență a acestora. În urma primelor verificări au existat suspiciuni cu privire la autenticitatea mărcii acestor stații de încărcare, motiv pentru care polițiștii au indisponibilizat întreaga cantitate, în vederea continuării cercetărilor. Valoare celor 336 de stații de încărcat este de aproximativ 212.000 de lei, urmând să fie stabilit și prejudiciul creat titularilor mărcii respective”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute și pedepsite de Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, întrucât persoana ar fi pus în circulație un produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, creând un prejudiciu titularului mărcii înregistrate.