COVID-19. Polițiștii olteni și-au îmbolnăvit și copiii

0
988
Potrivit Prefecturii Olt, la nivelul județului, 91 de olteni au luat virusul SARS-COV-2.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 53 au fost declarate vindecate şi au fost externate din unităţile spitaliceşti. Primesc îngrijiri medicale de specialitate 36 de persoane.

Patru cazuri au fost confirmate, luni, 1 iunie și au legătură cu oamenii legii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Practic, noile îmbolnăviri au legătură cu șeful și ajutorul acestuia de la Postul de Poliție Ipotești din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coteana.

Soția ajutorului de șef de post de la Ipotești este unul dintre cele patru cazuri depistate luni, 1 iunie, iar celelalte trei sunt copiii celor doi oameni ai legii, doi într-o familie și unul în alta. Toți patru primesc îngrijiri medicale de specialitate la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

În total, în focarul polițiștilor de la Ipotești sunt opt îmbolnăviri, duminică fiind pozi
tivați și soția șefului Postului de Poliție Ipotești și un polițist de la Postul de Poliție Brebeni, aflat tot în subordinea Secției 4 Poliție Rurală Coteana.
Focarul care are în centru polițiștii olteni ar putea să crească și zilele următoare, pentru că în lucru mai sunt încă 40 de probe.
Potrivit datelor transmise de Prefectura Olt, în judeţul Olt, în carantină instituţionalizată sunt 14 persoane. Alte 2.467 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la acest moment, pentru judeţul nostru, au fost prelucrate 2.770 de teste Covid-19, dintre care 131 de probe sunt în lucru pentru persoane din județ.