Jocurile din Liga a IV-a s-ar putea relua pe 20-21 iunie

0
119

Biroul Executiv al Asociației Județene de Fotbal (AJF) Olt s-a întrunit luni, 25 mai. A fost analizată posibilitatea de reluare a meciurilor atât de la nivelul Ligii a IV-a, cât și a V-a, ediția 2019-2020.

Variantele pentru care optează echipele vor fi apoi supuse aprobării în Biroul Executiv.

„Pentru fiecare Ligă și Serie în parte, variantele propuse de Biroul Executiv vor fi supuse aprobării de către membrii afiliați, urmând a se adopta variantele cu cele mai multe voturi pentru fiecare ligă și serie în parte. Răspunsul scris al fiecarui membru afiliat, cu opțiunea sa pentru Liga și Seria din care face parte, va fi trimis la AJF, până la data de 12 iunie 2020”, se arată într-un comunicat al AJF Olt.

Potrivit AJF Olt, toate jocurile vor fi desfășurate fără spectatori. Data avansată pentru reluarea jocurilor este de 20-21 iunie.

„În cel mai optimist scenari, jocurile ar putea fi reluate în jurul datei de 20/21 iunie 2020, cu respectarea măsurilor impuse de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului în criza provocată de virusul COVID 19”, mai spun cei de la AJF Olt.

Campioana Ligii a IV-a din Olt trebuie să fie comunicată FRF până la finalul lunii iulie.

Barajul de promovare din Liga a 4-a în Liga a 3-a se va desfășura la începutul lunii august 2020.

Datele probabile de începere a viitorului sezon competițional – sfârșitul lunii august 2020 – începutul lunii septembrie 2020.

Echipele care, din motive obiective (financiare, medicale sau alte motive), optează pentru a nu mai disputa niciun joc până la finalul actualului sezon competițional, nu vor fi sancționate de Comisia de Disciplină, urmând a se înscrie în competițiile organizate de AJF Olt în sezonul competițional viitor.

Variantele propuse de Biroul Executiv al AJF Olt:

LIGA a 4-a

Varianta 1

-Locurile 1-6 din clasamentul actual, cu punctele acumulate până în prezent, play-off într-o singură manșă (doar tur), 5 jocuri pentru fiecare echipă.

-Locurile 7-10 din clasamentul actual, cu punctele acumulate până în prezent, play – out într-o singură manșă (doar tur), 3 jocuri pentru fiecare echipă.

– Locurile 11-15 din clasamentul actual, cu punctele acumulate până în prezent, play – out într-o singură manșă (doar tur), 4 jocuri pentru fiecare echipă.

Varianta 2

-Locurile 1-6 din clasamentul actual, cu injumătățirea punctelor acumulate până în prezent, play-off într-o singură manșă (doar tur), 5 jocuri pentru fiecare echipă.

-Locurile 7-10 din clasamentul actual, cu înjumătătirea punctelor acumulate până în prezent, play – out într-o singură manșă (doar tur), 3 jocuri pentru fiecare echipă.

-Locurile 11-15 din clasamentul actual, cu înjumătățirea punctelor acumulate până în prezent, play – out într-o singură manșă (doar tur), 4 jocuri pentru fiecare echipă.

Varianta 3

-Locurile 1-4 din clasamentul actual, cu punctele acumulate până în prezent, play-off tur – retur, 6 jocuri pentru fiecare echipă.

-Locurile 5-10 din clasamentul actual, cu punctele acumulate până în prezent, play-out într-o singură manșă (doar tur), 5 jocuri pentru fiecare echipă.

-Locurile 11-15 din clasamentul actual, cu punctele acumulate până în prezent, play – out într-o singură manșă (doar tur), 4 jocuri pentru fiecare echipă.

Varianta 4

-Locurile 1-4 din clasamentul actual, cu punctele acumulate până în prezent, play-off tur – retur, 6 jocuri pentru fiecare echipă.

-Locurile 5-15 înghețare clasament actual, fără să retrogradeze nicio echipă.