Ştirbu, iniţiatorul Legii de înființare a Muzeului Național Brătianu, prezent la inaugurare

3
467

Zi cu dublă semnificaţie pentru liberali. În data de 24 mai, când se împlinesc 145 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, a fost inaugurat Muzeul Național Brătianu, în prezența premierului Ludovic Orban, a Ministrului Culturii Bogdan Gheorghiu, a secretarului de stat Liviu Brătescu și a președintelui comisie de cultură a Camerei Deputaților, Gigel Ştirbu. Iniţiatorul Legii de înființare a acestui muzeu a fost chiar deputatul de Olt, Gigel Ştirbu.

După ani de luptă, azi, nouă liberalilor, ni s-a îndeplinit visul: Muzeul Național ”Brătianu” a devenit realitate!
Chiar astăzi, în data de 24 mai, când se împlinesc 145 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, cel mai vechi partid politic din România, am avut onoarea de a participa la inaugurarea Muzeului Național Brătianu, în calitatea mea de inițiator al Legii de înființare a acestui lăcaș.
Sunt mândru că în doar câteva luni de la adoptarea inițiativei mele în Parlament, pentru înființarea Muzeului Național “Brătianu” cu sediul în imobilul „Vila Florica”, visul nostru, al liberalilor, s-a materializat, și astăzi am trecut pragul muzeului din localitatea Ștefănești din județul Argeș , alături de premierul PNL, Ludovic Orban, și alte personalități ale PNL.
Când spui România, spui Brătianu. La „Vila Florica” s-a scris istoria românească iar înființarea Muzeului Naţional „Brătianu” în acest lăcaș, face un serviciu tuturor românilor, aceştia având astfel posibilitatea de a putea aprofunda cunoaşterea importanţei familiei Brătianu în dezvoltarea României. Mă bucur că s-a recunoscut, după ani de zile, importanţa acestui ansamblu istoric şi cultural, care aparține statului român, și că s-a realizat necesitatea conservării, restaurării, promovării şi a valorificării patrimoniului cultural care a aparţinut familiei Brătianu, iar acest imobil a devenit astăzi, Muzeul Naţional „Brătianu”!
Ca în fiecare an, pe 24 mai, aducem un pios omagiu celor ce au pus bazele Partidului Național Liberal și de al căror nume este strâns legat de unele dintre cele mai importante momente din istoria modernă a României: obținerea independenței de stat, ridicarea României la rang de regat, Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari, adoptarea Constituției din 1923 sau relansarea economică după criza din 1929–1933.
Iar de astăzi, 24 mai 2020, liberalii pot marca împreună 145 ani de tradiție politică fondată pe valori pur liberale și democratice, în toate colțurile României, dar și la Muzeul Național ”Brătianu”!
” a declarat Ştirbu.

Florina DINU

 

3 COMENTARII

  1. Este foarte bine sa ne amintim de trecut!Dar găstile politice tot si/au amintit de….. trecut în toti acesti ani de după Revolutie si au uitat prezentul și poate si viitorul.Nu au văzut ,de pildă, onorabili liberali cum functionează administratia locală, și rolul lor este unul șters prin actualii Prefect si Subprefect care ar fi trebuit să dispună măsuri legale în cazurile pandemiei de…. coruptie de la Primăria Ghimpețeni si Crâmpoia, unde fostii primari au devenit peste noapte administratorii publici ai localităților, post care a fost infiintat special pentru ei, cel putin cum spunea ex -primarul Dan Dobre în fata consilierilor!!! Ei au interdictia de a ocupa functii de conducere si, mai mult, trebuia să răspundă civil si penal pentru faptul că au îndeplinit functia de primar după constatarea de ANI și a Instantelor de judecată a incompatibilității lor. Nu s/a întâmplat acest lucru și nu se întâmplă( se observă!) nici acum pentru că Administratia Statului de drept nu functionează. Dar am constatat( și se poate observa din modul de solutionare a sesizărilor!) că Prefectul liberal (dar din gasca PSD istă ,se pare) nu a luat măsurile legale atunci când consilierii de la Ghimpeteni au reclamat un caz deosebit, ilegal și grav, constatat si de Curtea de Conturi pentru lucrările de excavare a pietrisului pârâului din comuna Ghimpeteni, aducător de foloase, mai ales pentru ex primarul Dan Dobre,reclamat în cauză si identificat ca vinovat si de Curtea de Conturi.Liberalii noștri credem că trebuie să se ocupe de pandemia de coruptie din statul roman si implicit din administrație pentru a demonstra că își merită locul, onoarea poporului care i-a votat!!
    Vorba lui Eminescu:,,Liberalii sunt smântâna şi temeiul României,…………. Dar acum, de ne veţi fi iertat sau nu, să stăm de vorbă gospodăreşte şi să vă întrebăm ce poftiţi d-voastră? Şi, ca să ştim că aveţi dreptul de a pretinde, să întrebăm ce produceţi?”

Comentariile sunt închise.