Final de sezon în handbal!

0
140

Întrunit la începutul acestei săptămâni în ședință online, Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis înghețarea sezonului 2019-2020 fără acordarea titlurilor de campioană. Decizia a fost luată cu un scor de 11-5. Așadar, Dinamo la băieți și Vâlcea la fete, termină pe prima poziție, dar nu sunt considerate campioane, având însă șansa să joace în Liga Campionilor.
Membrii CA au decis ce echipe vor juca în cupele europene în sezonul viitor. S-a votat pe clasamentul actual și/sau folosind modelul norvegian, care prevedea împărțirea numărului de puncte la numărul de meciuri. Membrii CA au votat 9-7 pentru clasamentul actual.

Așadar la feminin, Vâlcea merge direct în Liga Campionilor, în timp ce Federația va trebui să ceară un wild-card pentru CSM București, ocupanta locului secund în Liga Florilor pentru a ajunge și ea acolo. La feminin, Minaur Baia Mare și Gloria Buzău au încheiat pe locurile 3, respectiv 4 și vor juca în European Handball League. La masculin, Potaissa Turda va juca în European Handball League, iar Minaur și Dobrogea Sud sunt calificate pentru Cupa EHF, fosta Challenge Cup. Pentru campioana Dinamo se va cere un wildcard pentru Liga Campionilor.

Ediția 2019-2020 a Cupei României se va desfășura în deschiderea anului competițional 2020-2021, dacă va fi posibil. Însă, nu va mai avea nicio însemnătate pentru cupele europene. Așadar, Politehnica Timișoara la băieți, are șansa să își apere trofeul, fiid calificată în semifinale, însă nu va mai merge în Europa, „înghețul” găsind-o pe locul 8.

CSM Slatina încheie astfel acest sezon pe locul 10 cu 19 puncte, la 10 puncte distanță de urmăritoarea grupare din clasament Rapid București.
”Multumim suporterilor slatineni pentru intreaga contributie din acest sezon si asteptam cu nerabdare sa fim din nou împreună!” au transmis elevele Victorinei Bora.