Misterul cazului COVID-19 de la Grădinari. Bătrâna ar fi învins virusul în doar patru zile

0
936

Cazul COVID-19 de la Grădinari, județul Olt, este misterios. Femeia de peste 80 de ani, care a fost confirmată cu coronavirus pe 14 mai, a fost, luni, 18 mai, externată din Spitalul din Vâlcea, unde era internată. Practic, bătrâna a părăsit unitatea medicală la doar patru zile, după ce primul teste pentru depistarea COVID-19 a ieșit pozitiv.

Surse din cadrul DSP Olt spun că femeia a avut consecutiv două teste negative, din acest motiv a fost declarată vindecată și externată.

„Conform metodologiei de lucru, niciun pacient care a fost confirmat cu COVID-19 nu poate fi externat. Condiția este să aibă consecutiv două teste negative. Doar așa poate fi externată, ceea ce s-a întâmplat și în cazul femeii. După două teste consecutiv negative ea a fost declarată vindecată și externată”, au precizat surse din cadrul DSP Olt.

Primarul din Grădinari, Mihai Ioana, merge pe varianta unei erori în cazul primului test, singurul care a ieșit pozitiv. Acesta a precizat că fiul femeii va da în judecată spitalul. Bărbatul ar fi avut prejudicii, pentru că este polițist, iar după ce mama a fost declarată pozitivă la COVID-19, în baza primului test, a intrat în izolare, atât el, cât și colegii săi.

„Femeia este bine, este acasă, a fost externată luni. Fiul dă în judecată spitalul. Omul este polițist și a fost băgat în izolare. Și el și colegii lui, pentru că apărea ca și contact cu o persoană pozitivă, adică mama lui. Este grav că instituții abilitate fac asemenea greșeli, crează dezordine în comunitate”, a spus primarul din Grădinari.

Astfel, în acest caz, ori femeia de 80 de ani a învins, în doar patru zile, temutul virus, ori primul test a fost eronat.

Potrivit datelor transmise de Prefectura Olt, la nivelul județului au fost confirmate până acum 53 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. 38 de olteni au fost declarați vindecați și au fost externați.