Buluc, la Piața Zahana

0
1044

În ciuda restricțiilor, Piața Zahana a devenit un furnicar. Zeci de persoane merg zilele acestea în cea mai mare piață din Slatina pentru aprovizionare. Puțini sunt cei care au măști sau mănuși. Unii o mai pun și de taină, chiar pe Aleea Macului, pentru că nu s-au mai întâlnit de foarte mult timp cu vecinul sau cu colegul de muncă.

În hărmălaia general, reprezentanți ai Direcției Administrația Piețelor din cadrul Primăriei Slatina vorbesc despre măsuri, dispensere și circuite separate pentru Piața Zahana.

„Pentru toate prevederile care au fost luate, am luat legătura cu administratorii să le aplice. Fac dezinfecții regulat, au montat dispensere. Aveau montate dispensere la intrare, de săptămâna trecută, era adminstratorul acolo. A zis că își face și circuite separate, dar nu mai știu ce au făcut. O să ne interesăm. Referitor la intrarea în piață, doar forțele de ordine pot restricționa accesul. O să vedem ce soluții găsim ca să nu mai intre atât de multe persoane în același timp. Aleea Macului este tot a lor”, au spus reprezentanții Direcției Administrației Piețelor Slatina.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a precizat că va face demersuri ca în zilele următoare echipaje de poliție să monitorizeze permanent Piața Zahana.

„O să punem poliția să intensifice controalele în zonă, ca să verifice respectarea măsurilor stabilite prin ordonațele militare, de distanțare social. O să monitorizăm tot timpul Piața Zahana, în această perioadă”, a spus prefectul.

Reprezentanții IPJ Olt au precizat că în zona pieței sunt permanent echipaje de poliție, însă nu stau într-un punct fix.

„Sunt echipaje în zona piețelor, dar nu stau într-un punct fix. Verifică și merg în altă parte. Zilele acestea vor verifica în mod special aceste zone care sunt predispuse la aglomerație, cum ar fi piețele, supermarketurile”, a spus purtătorul de cuvânt al IJP Olt, Alexandra Dicu.

Cu atâtea promisiuni, aglomerația din cea mai mare piață din Slatina se va menține și în zilele următoare, în ciuda restricțiilor și a pericolului de îmbolnăvire cu COVID-19.

13 olteni au fost confirmați cu coronavirus, până acum, patru dintre ei fiind declarați vindecați. Autoritățile se așteaptă la creșterea numărului de cazuri după Sărbătorile Pascale.