Condamnări, în jaful înscenat de poștașul din Balș

0
2480
Judecătoria Balș s-a pronunțat în dosarul poștașului Ilie Dobre de 50 de ani, de la Oficiul Poștal Balș, care a înscenat jaful mașinii de poștă din parcarea oficiului.
Acesta a comis jaful cu alți trei bărbați, iar împreună au furat o geantă în care erau 205.000 lei, bani de pensii.
Acuzați de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, Marius Motoi, Florin Fieraru și Ion Mirea, toți din municipiul Slatina, au primit pedepse cuprinse între 1 an și 6 luni închisoare și 2 ani, unul fiind condamnat la închisoare cu suspendare.

Marius Motoi a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, în privința sa măsura preventivă a arestului la domiciliu fiind menținută, Florin Fieraru la 2 ani închisoare, cu măsura arestului la domiciliu menținută, și Ion Mirea la 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de 2 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii. Pe parcursul termenului de supraveghere, acesta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina sau Primăriei Slatina, pe o perioadă de 60 de zile.
În afară de cheltuielile judiciare pe care le au de plătit, Marius Motoi, Florin Fieraru și Ion Mirea sunt obligați să plătească Companiei Naţionale Poşta Română SA, în solidar, suma de 22.847 lei, precum şi dobânda legală de la data de 9 septembrie 2019, când a avut loc jaful mașinii de poștă, până la data plăţii.

Decizia instanței bălșene nu este însă definitivă, iar cei trei au făcut deja apel.
Poștașul Ilie Dobre de la oficiul din Balș nu a fost deocamdată condamnat. Dosarul acestuia a fost disjuns, un nou termen de judecată în proces fiind stabilit pe data de 7 mai, la Judecătoria Balș.

Oamenii legii au stabilit că poştaşul Ilie Dobre, de loc din Ipotești, împreună cu cei trei bărbaţi, au pus la cale jaful, în vederea sustragerii banilor aflați în mașina de poştă.
Jaful de la Balş a avut loc în noaptea de 8 spre 9 septembrie, anul trecut, poştaşul spunând anchetatorilor că a fost agresat şi jefuit de persoane necunoscute, cu feţele acoperite. Bărbatul a ajuns și la Spitalul Slatina cu traumatism toracic.