Autoritățile au aprobat alte 99 de locuri de carantină, în Slatina

0
2170
Din cauza afluxului mare de olteni care se întorc din zone cu risc, autoritățile din județ au aprobat pe 5 aprilie noi centre pentru carantină. În afara celor deja existente, au fost aprobate alte 99 de locuri la hoteluri și pensiuni din Slatina.
Nu putem divulga numele hotelurilor și a pensiunilor din Slatina, însă vom indica zona în care se află acestea, dar și locurile disponibile.
Hotel situate în oraşul vechi din Slatina – 39 de locuri, motel strada Textilistului – 42 de locuri și pensiune din centrul municipiului – 18 locuri. În total sunt 99 de locuri în care sunt cazați oltenii care vin din cele 12 țări unde numărul infectărilor este la un nivel extrem de ridicat.
Potrivit unor surse, carantinații vor sta și câte trei în cameră.
Începând din 3 aprilie a fost actualizată lista zonelor afectate de noul coronavirus. Astfel, toți oltenii care sosesc din următoarele țări: Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, S.U.A., Turcia vor fi plasați în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zile.
Potrivit ultimelor date transmise de Prefectura Olt, la finalul săptămânii trecute, în carantină instituționalizată în județ sunt aproape 400 de persoane.
Centre de carantină mai sunt și la Corabia, într- o altă locație din Slatina și la hotelul patronat de familia Raț. Acestea sunt pline ochi cu olteni care s-au întors din străinătate.