APIA Olt. Cererile latifundiarilor din județ ar putea fi închise prin telefon

0
896

Directorul APIA Olt, Octavian Iana, spune că depunerea cererilor rămâne în continuare suspendată. Specialiștii APIA Olt au soluții pentru latifundiarii județului, care sunt digitalizați, însă apar probleme cu micii fermieri. Astfel, pentru cei 700 de mari fermieri din județ cererile din acest sezon ar putea fi închise prin telefon.

 

„Fermierilor mari li se pot închide cererile pentru subvenția pe suprafață prin telefon, pot să-și actualizeze suprafața, pentru că și-au făcut digitizarea parcelelor agricole. Jumătate din suprafața județului Olt este deținută de fermierii mari, sunt 700 de mari fermieri. Restul până la 30.000 sunt fermieri mici. Celor mici, care probabilă că dețin tot suprafețele de anul trecut, li se poate închide și lor cererea tot așa. Cu micii fermieri este puțin mai greu. Veneau cu adeverință de la primărie și colegii identificau parcele respective și închideau cererile. Putem lua legătura cu ei ca să le închidem și lor cererile. Probabil că pe asta se va merge. Mai avem timp până pe 15 iunie”, a spus Octavian Iana.

 

Reprezentanții APIA Olt așteaptă noi precizări de la structura centrală.

„Vom vedea ce se întâmplă, dacă rămânem tot pe stare de urgență, cert este că până pe 6 aprilie depunerea cererilor unice este suspendată, probabil că se va prelungi din cauza virusului. Ministrul Agriculturii și APIA lucrează la o nouă metodologie de depunere, la acest moment nu avem informați concrete despre ce se va întâmpla în continuare. Se va prelungi perioada de depunere fără penalități până pe 15 iunie, termenul inițial a fost 15 mai, s-a obținut derogare o lună”, a adăugat Iana.