Dezastru ecologic, la Leleasca

0
1099

O zonă de la marginea comunei Leleasca este împânzită cu gunoi menajer. Localnicii par să fie obișnuiți să arunce resturile din gospodării în acest spațiu, ce a fost transformat într-o adevărată groapă de gunoi.

Primarul din Leleasca, Vasilică Selescu, nu știe cum să rezolve această problemă, pentru că nu poate să-i scoată pe cei care primesc ajutorul social să igienizeze locul din cauza pandemiei de coronavirus. Mai mult de atât, primarul spune că trebuie să identifice locul plin cu resturi menajere.

„Au dus gunoiul acolo, cred că este la noi în sat, pentru că am primit și noi o sesizare, dar nu știu exact unde este, pare să fie pe la pădure, pe undeva. Este o perioadă delicată, pentru că dacă îi scot să curețe locul, îi expun pe oameni. Nu doar o singură persoană a aruncat acolo, ci sunt mai multe. Și cei care vin de la oraș aruncă gunoiul noaptea la marginea șoselei. Noi nu avem camere video în comună, acum am aprobat să montăm în intersecții. În primul rând, vreau să identific locul cu aceste deșeuri, să văd ce putem face. Aș putea să iau doar trei persoane, care să respecte distanța, dau din una în alta. Eu nu pot să stau după fiecare să văd pe unde aruncă gunoiul”, a spus primarul din Leleasca.