Criză acută de medicamente, în farmaciile din județ. Farmacist: „Sunt raționalizate, ca să fie o distribuție cât mai uniformă”

0
525

Medicamente uzuale nu se găsesc în farmaciile din Slatina și din județ. În afara crizei tratamentului pentru bolnavii de tiroidă, de pe rafturile farmaciilor lipsesc și alte medicamente importante, cum ar fi Paracetamolul sau antibioticele.

Președintele Colegiului Farmaciștilor Olt, Luiza Drăgoi, spune că multe medicamente sunt raționalizate, pentru a se asigura o distribuție uniformă la nivel național.

„Pe noi ne raționalizează, este o criză de Paracetamol, pentru că nu există substanța de bază, deoarece ea venea din China. Există un decalaj de aprovizionare. Mi-a scris cineva de la o fabrică că va veni substanța. Sunt medicamente raționalizate, ca să fie distribuite cât mai uniform. Eu am avut pe stoc. Parasinus nu se mai găsește deloc la furnizor. Nici Panadol pentru copii, la fel nici Algocalmin sau antibioticul Azitromicină”, a spus Luiza Drăgoi.

Farmacistul a precizat că are probleme de aprovizionare și cu alte medicamente. Pe unele le-a avut în farmacie doar pentru că a avut stocuri rămase din 2019.

„Eutyrox am primit doar câteva cutii și nu mai avem în farmacie. Noi facem comenzi, dar le primim cu întârzieri de cinci-șase zile. Tamiflu nu se mai găsește absolut deloc, noi am mers pe stocurile de anul trecut, anul acesta am avut 50-60 de cutii pentru adulți tot anul, iar pentru copii situația a fost și mai gravă. Tot așa, eu am avut din stocul de anul trecut. Noi facem comenzi, dar nu primim. Măști chirurgicale nu mai sunt în farmacii, nu avem de unde să aducem. Paracetamol nu se mai găsește, eu mai am, pentru că am avut stoc de anul trecut”, a adăugat Luiza Drăgoi.