Ordonanța Militară 4. Măsuri dure pentru limitarea COVID 19

0
544
Autoritățile au anunțat măsuri dure, pentru a crește gradul de protecție. Măsurile se vor ridica sau relaxa atunci când numărul infecțiilor va scădea.

Ordonanța Militară numărul 4 a fost adoptată astăzi și prevede următoarele măsuri:

-persoanele peste 65 de ani își pot rezolva toate problemele medicale pe tot parcursul zilei, probleme de natură medicală, tratamente oncologice, dializă.
– persoanele de peste 65 de ani pot circula și între 20.00-21.00 pentru a asigura nevoile animalelor.
– pentru persoanele peste 65 de ani, în intervalul 11.00-13.00, autoritățile publicele vor facilia accesul în spațiile comerciale.
– cei care nu respectă condițiile de izolare sau carantinare: cei în izolare dacă încalcă regulile intră în carantină 14 zile cu condiția să suporte toate cheltuielile. Cei care nu respectă carantină și sunt depistați în afara perimetrului vor mai intra alte 14 zile în carantină și suportă toate cheltuielile carantinării.

– pentru transportatori: conducătorii auto care intră în țară, cu o încărcătură mai mare de 2,4 tone, fie angajatorul le asigură un loc să se izoleze, fie se izolează cu familia, fie autoritățile local le pun la dispoziție spații pentru carantină pentru a asigura protecția soferilor, dar cu plata costurilor cazării în spațiile hoteliere.

– articolul 8, primăriile vor monta dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intările din bloc.
– în perioada stării de urgență, prețul la energie electrică, termică, apă, gaz, carburnați nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat astăzi. Prețurile pot doar să scadă și nu mai pot fi majorate.

– sunt autorizate mai multe centre de cercetare medicale pentru a aviza și autoriza materiale, echipamente și dispozitive medicale necesare pentru combaterea COVID 19.