SLATINA: Transportul oamenilor la uzine, BOMBĂ CU… CEAS!

0
5946
Municipiul Slatina are una dintre cele mai mari și grupate platforme industriale din România. Aici lucrează peste un sfert din populația activă a orașului de pe Olt.
ALRO SA, PIRELLI SA, TMK ARTROM SA, PRYSMIAN SA, VIMETCO SA, ALTUR SA, ELECTROCARBON SA sunt unități industriale de nivel mondial, european și național. Aproape toate sunt cu acționariat străin: Rusia, Italia, Turcia, Israel, Germania, China.
Transportul personalului muncitor se face la și de la uzine la aceleași ore și în cea mai mare parte cu mijloace de transport în comun, autobuze și microbuze: LOCTRANS, TRANSBUZ și altele. Este o aglomerație de nedescris, om lângă om, atât la sosire, cât și la plecarea acasă a personalului muncitor.
Oamenii nu poartă măști de protecție, mănuși de protecție și nu pot păstra o distanță de protecție între ei pe timpul deplasării. Este cea mai gravă încălcare a normelor impuse de AUTORITĂȚI pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripa care ne bântuie crunt. Nici șoferii nu sunt protejați, nu au materiale de protecție necesare și obligatorii.
Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Scuzele patronilor, managerilor și directorilor sunt revoltătoare: ”Nu avem de unde lua măști, mănuși, material dezinfectant…” sau că nu pot decala programul de lucru și lua alte măsuri care se impun sunt de neacceptat, intolerabile.
Trebuie urgent ca prefectul de Olt să dezamorseze BOMBA DIN SLATINA prin măsuri  drastice, unele fapte care se petrec țin de Codul Penal. Trebuie să fie date imediat ordine clare și măsuri drastice pentru transportatori, dar și pentru conducătorii acestor unități industriale.
Cum știu să ascundă și să-și ducă profitul acasă, în Rusia, China, Italia, Germania, tot așa să rezolve și problemele privind transportul și PROTECȚIA personalului muncitor la și de la serviciu. Să cumpere sau închirieze mașini suficiente ca oamenii să nu își sufle în ceafă, să nu își pericliteze sănătatea. Dacă un singur om are CORONAVIRUS și merge într-un asemenea mijloc de transport poate produce o ”pandemie” în Slatina și județul Olt.
Asta ar însemna închiderea platformei industriale, șomaj și dezastrul economic pentru slătineni și România. Este un semnal de alarmă pentru ca oficialitățile locale și cu responsabilități să intervină de urgență cât mai este timp pentru prevenție și îndreptarea unor greșeli și iresponsabilități.