Afaceri ilegale cu făină

0
1578
În ultimele 24 de ore, peste 400 de polițiști și jandarmi din Olt au patrulat pe străzi. Polițiștii au făcut verificări la un agent economic care ar fi comercializat făină la un preț mult umflat. Acesta a fost amendat cu 5.000 de lei.
„Deasemenea, polițiștii Servicului de Investigare a Criminalității Economice Olt au efectuat verificări la un agent economic care ar fi comercializat produse de bază, respectiv făină, la prețuri mai mari decât cele practicate anterior declanșării contextului epidemiologic actual. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că agentul economic nu deținea documente de proveniență pentru produsul oferit spre vânzare. A fost aplicată o sacțiune contravențională în valoare de 5.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și a fost confiscată cantitatea de 2.000 kilograme de făină expusă la vânzare”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Totodată, au fost verificate 642 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu și au fost efectuate 29 de verificări la societățile comerciale și persoane fizice autorizate, privind modul de respectare a interdicției prevăzută de Ordonanța Militară nr. 2/2020.
Potrivit Prefecturii Olt, au aplicate șase sacțiuni contravenționale în valoare de 21.000 lei, din care: trei pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu în cuantum de 6.000 lei și alte trei pentru fapte de natură economică privind nerespectarea măsurii de suspendare a activităţii de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri, în cunatum de 15.000 lei.