Măsuri mai aspre. Olteni amendați pentru că nu au respectat autoizolarea

0
471

Autoritățile din județ au efectuat ample controale pentru a vedea dacă oltenii care s-au întors recent de peste hotare respectă autoizolarea.

Potrivit prefectului de Olt au fost făcută aproape 200 de misiuni de verificare a respectării măsurii de autoizolare la domiciliu.

„În perioada 20 -21 martie, au fost efectuate 198 misiuni de verificare a respectării măsurii de auto-izolare la domiciliu şi 5 misiuni de verificare a respectării suspendării activităţii de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri. În efectuarea acestor misiuni au fost angrenaţi 118 poliţişti şi 19 jandarmi. Facem din nou apel la persoanele izolate la domiciliu, carantinate sau internate să respecte măsura de interzicere a ieşirii din locaţia în care au fost plasate, ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus Covid-19”, a precizat prefectul de Olt, Florin Homorean.

Pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19, au fost aplicate cinci amenzi contravenţionale în valoare totală de 11.100 lei.

 

Totodată, Prefectul Judeţului Olt a dispus tuturor autorităţilor administraţiei publice locale din judeţ să împuternicească personalul propriu pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor stabilite de Ordonanţa Militară nr. 1/17.03.2020 privind unele măsuri de primă urgenţă care privesc aglomerările de persoane şi circulaţia transfrontalieră a unor bunuri.