Ion Păunel: „Oamenii se vor îndrepta spre produsele autohtone, cele din import se vor găsi greu”

0
712

În contextul extinderii epidemiei de coronavirus, prețul alimentelor de bază a crescut. Și pentru legume cumpărătorii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare, deși în multe supermarketuri nu se găsesc cartofi și ceapă.

Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, a precizat că oamenii se vor îndrepta spre produsele autohtone, cele din import urmând a fi mai greu de găsit în marile lanțuri de magazine din cauza restricțiilor de circulație din Europa.

„Este momentul ca românii să se reseteze în privința produselor agroalimentare autohtone. Românul se va gândi de două ori când va cumpăra. Să nu mai cumpere din afară. Oamenii se vor îndrepta spre produsele autohtonele, cele din import se vor găsi greu. Nu vom mai găsi produse în hipermarket-uri și se vor îndrepta către piețe. Mulți au uitat gustul autentic al legumelor românești, le vor redescoperi acum. Și noi folosim hibrizi în legumicultură, dar solul nostru are alte calități”, a spus fermierul din județ, Ion Păunel.