Mandat prelungit în fruntea IPJ Olt pentru comisarul șef Alin Stan

0
765

Mandatul lui Alin Stan în fruntea IPJ Olt a fost prelungit, după ce acesta expirase pe 15 martie. Astfel, comisarul şef de poliţie Alin-Nicolae Stan a fost împuternicit din nou să îndeplinească atribuţiile funcţiei de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, împuternicirea a fost făcută la ordinul ministrului, pentru o perioadă de trei luni.

Alin-Nicolae Stan lucrează de peste 21 de ani în poliție. Comisarul a venit în fruntea IPJ Olt pe 15 septembrie 2019, la câteva luni după izbucnirea scandalului de la Caracal. Înainte de a venit pe funcția de conducere din Olt, acesta a condus un an Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Argeş.

Comisarul Stan a fost adjunct la Poliția din Mioveni și a mai deținut funcția de șef intermiar al Secției de Poliție Rurală Bascov.

Și adjunctul de la IPJ Olt, Eduard Bâlă, a primit o nouă împuternicire pe șase luni. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, decizia de prelungire a venit luni, 16 martie. Înainte de a veni pe postul de conducere al IPJ Olt, acesta a fost şef al Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Argeş.

Eduard Bâlă a mai fost la IPJ Olt, între 2016 și 2017, dar s-a ocupat de investigaţii criminale şi economice.