43.000 de olteni nu sunt înscriși pe listele medicilor de familie

0
192

Rolul medicilor de familie va fi extrem de important în gestionarea epidemiei de coronavirus. Ei sunt cei care culeg date despre oltenii întorși de peste hotare și monitorizează telefonic starea de sănătate. Mai mult de atât, cunosc realitățile comunității și pot ajuta DSP Olt în definitivarea anchetelor epidemiologice.

Astfel, 232 de medici de familie din județ se află în relație contractuală cu CAS Olt, dintre aceștia 92 sunt în mediul urban, iar 140 în rural, gradul de acoperire fiind de 92,8 la sută. Rămân în continuare localitățile Vișina și Scărișoara care nu au deloc medici de familie.

Potrivit unui raport al CAS Olt, gradul de acoperire cu medici de familie la nivelul județului este de 97,32 la sută, mediul urban fiind acoperit doar 62,5 la sută.

Potrivit comisiilor de specialitate din cadrul CAS Olt, la nivelul județului ar mai fi nevoie de alți 18 doctori, atât în urban, cât și în rural.

Din totalul populației județului de 443.449, puțin peste 400.000 sunt înscriși pe listele medicilor de familie, ceea ce reprezintă un procent de peste 90 la sută. Rămân aproape 43.000 de olteni ce nu au medic de familie.