Controale la societăţile din Slatina cu peste 99 de angajaţi

0
2347

Instituţiile publice şi private din municipiul Slatina care au peste 99 de angajaţi sunt obligate să decaleze programul de lucru al angajaților care folosesc transportul public în comun. Inspectorii de muncă vor verifica modul în care angajatorii respectă această măsură.

Insituţiile publice şi private din municipiul Slatina, care au peste 99 de angajaţi au obligaţia decalării programului personalului care utilizează transportul public în comun, prin stabilirea orelor de sosire sau plecare, în mod diferențiat, cu 1-1,5 ore față de programul normal de lucru, până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea prelungirii, în contextul prevenirii răspândirii coronavirusului.

Începând de luni am demarat verificări la acești angajatori care au peste 99 de salariați. Potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență acești angajatori au obligația să decaleze pentru personalul propriu care utilizează transportul în comun programul de lucru cu 1-1,5 ore față de durata normală. Scopul acestor verificări este să aducem la cunoștință prevederile Hotărârii de Guvern. Măsura care este impusă prin acea Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență este valabilă până la 31 martie 2020 cu posibilitatea de prelungire. Este vorba doar de orașele reședință de județ, în speță municipiul Slatina, a precizat şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, inspectorul șef Cristian Ungureanu.

.