Copil de 4 ani suspect de coronavirus, la SJU Slatina

0
1893

Un copil de 4 ani a fost adus cu ambulanța specială pentru victime multiple la Spitalul Județeana de Urgență Slatina. Acesta prezintă simptome specifice unei infecții respiratorii.

Minorul este din comuna Grădinari, iar familia acestui se află în izolare la domiciliu, după ce un membru al familie s-a întors din Italia cu același autocar în care a fost și pacientul de 71 de ani din Suceava, diagnosticat cu COVID 19.

Potrivit unor surse din cadrul Spitalului Slatina, copilul alături de mama sa sunt internați pe Secția de Boli Infecțioase.

Reprezentanții DSP Olt au precizat că minorului i se vor recolta probe, pentru a se vedea dacă este infectat sau nu cu COVID 19.

„Prin  monitorizarea  zilnică a persoanelor izolate la domiciliu, pe 9 martie, s-a constatat că un contact de familie al unei persoane aflate în monitorizare clinică este simptomatică, febra și tuse. Conform procedurilor, această persoana a fost  transportată în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Judetean de Urgență Slatina cu Autospeciala Transport  Persoane și Victime Multiple ( izoleta ) a ISU Olt. Potrivit  protocolului urmează să se recolteze probe pentru testare Covid- 19, urmând ca rezultatele testarii sa fie aduse la cunostința publică. Precizăm ca familia în cauză este în autoizolare la domiciliu, începând cu data de 29februarie”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.