Efectele nebănuite ale cărbunelui activ

0
222

Efectele nebănuite ale cărbunelui activ. Cărbunele activ este un remediu natural folosit de mii de ani. Carbonul Activat, denumit de asemenea Cărbune Medicinal Activat sau Cărbune Activat este o formă de Carbon care a fost procesat pentru a fi făcut extrem de poros astfel căpătând o suprafaţă foarte mare pentru absorbţia de substanţe chimice.

Datorită gradului său foarte mare de microporozitate, 1 gram de carbon activat are o suprafaţă mai mare de 500 de m2 (se pot obţine şi suprafeţe de 1500 m2/gram cu tehnologia actuală). Carbonul medicinal activat este obţinut în general din cărbune.
Cărbunele activat granular are o dimensiune a particulelor mai mare, ceea ce-l face mai propice pentru difuziunea în tractul digestiv. Difuziunea rapidă a absorbantului este un factor important în capacitatea acestuia de absorbţie a gazelor şi vaporilor.

Cărbunele activat a devenit tratamentul de preferinţă în medicină pentru tratarea intoxicațiilor sau supradozelor după ingestia orală, chiar în detrimentul unor metode mai vechi ca spălarea sau pomparea stomacului.

Efectele nebănuite ale cărbunelui activ

1.La fel ca bicarbonatul de sodiu, cărbunele activ absoarbe mirosurile așa că poate fi folosit cu succes pentru a elimina mirosul neplăcut din frigider. Pune cărbune într-o pungă perforată sau într-un bol și așezați-l în partea din spate a frigiderului. Puteți să-l schimbați de fiecare dată când curățați frigiderul.

2.Cărbunele activ curăţă şi dezinfectează dinţii, limba şi gura cu totul, fiind o pudră, ajută şi la curăţarea cu efect de scrub a impurităţilor foarte mici. În plus, cărbunele schimbă ph-ul gurii şi ajută pe termen lung la menţinerea sănătăţii gurii şi dinţilor. Practic, tot ce trebuie să faci ca să ai dinţi mai albi este să pisezi câteva comprimate de cărbune activ şi să le foloseşti pe post de pastă de dinţi.

3.Cărbunele activ poate elimina și toxinele și impuritățile de pe piele. Vă puteți face o mască de față cu doar trei comprimate de cărbune, maestecat cu puțină apă caldă și miere de albineApoi aplicați pe față asigurându-vă că evitați gura, ochii și nasul.

4.Cărbunele ajută la vindecarea tuturor bolilor de colon și este foarte benefic pentru intestine. Combate gazele intestinale și elimină mirosul neplăcut din colon și tract digestiv.

5.O altă utilizare a cărbunelui sunt intoxicațiile cu medicamente, droguri sau alte produse. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați o linguriță de cărbune la un pahar de apă, se amestecă bine și se bea.

Sursa: doctorulzilei.ro