Omul de afaceri Gabriel Prasacu despre chinezii cazați în hotelul său: „De ce nu i-a luat Madan să-i ducă la carantină”

0
1434

Cei șase chinezi care au fost cazați la hotelul deținut de omul de afaceri Gabriel Prasacu nu au venit din Wuhan, centrul epidemiei de coronavirus.
Chiar și așa, cetățenii de naționalitate chineză ar fi trebuit să fie izolați. Autoritățile din județ au acționat haotic.
Omul de afaceri Gabriel Prasacu a precizat că el a furnizat toate informațiile autorităților, care au luat urma chinezilor la două zile după sosirea acestora în Slatina.
„Să-mi spună cineva că mi-a trimis mie o hârtie să-i țin acolo și am eu am refuzat să-i țin. Au avut cazare și au plecat. S-au dus acolo unde lucrează, să nu mai facă naveta. Nu știu ce să zic. Este pentru prima dată când au stat la mine, și-au făcut rezervare pe Booking. Pe 25 februarie s-au cazat la mine, iar autoritățile au venit pe 27 februrie să se interseze de ei, seara la ora 7.00. M-au întrebat de ei, ce facem cu ei, că nu sunt din zona Wuhan, și le-au luat declarații. Cum să-i țin eu izolați, de ce nu i-au oprit la aeroport, de ce nu i-a luat doamna Madan să-i ducă la carantină și să-i testeze. Autoritățile m-au deranjat și pe mine, pentru că nu am fost cu nimic împotrivă. Cum să-i țin la mine cu forța. Veneau seara la mine la hotel și plecau dimineața. Am fost la prefectură, am dat toate datele. Nu a fost o chestie că au fugit și nu s-a știut de ei”, a spus omul de afaceri slătinean, Gabriel Prasacu.
Cei șase chinezi care au pus autoritățile pe jar au părăsit hotelul din Slatina pe 29 februarie și au plecat la Vâlcea, fiind monitorizați de DSP Vâlcea.

Florentina Stefan Ciobanu