Paul Stănescu: E o psihoză! Nu ne e teamă, vrem anticipate. Iohannis ne pune în cârcă asta!

0
217

Paul Stănescu, secretar general al PSD, a declarat miercuri, înaintea consultărilor de la Cotroceni, că social-democrații nu vor merge cu o propunere de premier. Acesta spune că PSD vrea un premier independent cu o echipă tehnocrată.

PSD nu va merge cu o propunere la Cotroceni

„Nu (PSD nu va merge cu o propunere de premier – n.red.). Așa cum a spus președintele Marcel Ciolacu, la Cotroceni, propunerea noastra va fi un premier independent cu miniștrii tehnocrați până la alegeri. (…)   Președintele s-a autopronunțat, că a spus că nu va pune premier de la PSD. A spus cu subiect și predicat acest lucru. Noi credem că este o situație excepțională, toată lumea vorbesște de coronavirus, toată lumea vedem ce se întâmplă în țară și noi suntem responsabili. Și vrem un prim-ministru independent și cu miniștri tehnocrați”, a declarat paul Stănescu, la sediul PSD.

„Va fi o perioadă scurtă, de câteva luni, și țara trebuie administrată de un guvern care să fie în regulă”, a explicat Stănescu.

PSD, singur la Cotroceni

Stănescu spune că „nu a discutat cu Victor Ponta” despre o eventuală propunere sau poziție comună la consultări.

„Nu am discutat cu Victor Ponta (…) Delegația PSD nu va merge la Cotroceni cu ALDE sau Pro România. Delegația PSD va merge singură”, a spus Paul Stănescu.

Un nume pentru premier? 

În legătură cu o propunere de premier, Stănescu nu a avansat niciun nume.

„Dacă ne va întreba președintele vom avea mai multe sugestii pentru premier independent. Nu pot discuta numa la ora aceasta”.

Stănescu nu a infirmat însă o eventuala propunere a lui Nicolae Ciucă  Bogdan Aurescu ca prim-ministru.

„Ne gandim, nu pot eu sa va spun acum. Ne gandim cu totii si vedem care sunt cele mai bune solutii. Dar un singur lucru trebuie să fie clar: vrem prim-ministru independent, ministri tehnocrati pana la alegeri!, a spus liderul PSD.

Stănescu: PSD vrea alegeri anticipate, putem să nu mai avem deloc!

„Nu ne e teama de anticipate! Vrem si noi asa ceva. Probabil e o psihoză a unora, ca noi nu suntem de acord cu anticipatele.  Și președintele Iohannis ne pune în cârcă acest lucru. Nu e adevarat!, a tinut să spună Stănescu.

El a spus că pot avea loc anticipate și în contextul inmultirii cazurilor de coronavirus.

„Putem avea aleger anticipate, nu stim cum va evolua situatia, poate nu vom mai avea deloc, daca situația va face explozie sigur ca va fi foarte greu, daca se vor inchide scoli, stadioane, nu se pot tine alegeri, dar in conditiile actuale cred ca se pot face alegeri”

Daca nu va fi votata nici aceasta propunere, este posibil să se ajungă la anticipate, mai spune liderul PSD: „Există o posibilitate”.