Două persoane bănuite de furt calificat au fost reținute

0
279

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș, sub directa coordonare a prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut două persoane bănuite de furt calificat. Acestea ar fi sustras bijuterii în valoare de 90.000 de lei.

Marți, 18 februarie 2020, în urma cercetărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au identificat pe raza comunei Voineasa, doi tineri, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În momentul în care tinerii au observat reprezentații legii, au încercat să fugă, însă au fost imobilizați de polițiști, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. Unul dintre tineri ar fi încercat să ascundă în pământ o brățară din aur, însă a fost observat de oamenii legii, care au recuperat obiectul. Polițiștii au efectuat și o percheziție domiciliară, unde au fost găsite obiecte care ar fi putut fi folosite la comiterea furtului: cagule și mănuși.

În fapt, cei doi tineri, de 21 și, respectiv, 24 de ani, ambii din județul Dolj, sunt bănuiți că, la data de 14 februarie 2020, ar fi pătruns într-o locuință din orașul Balș, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 90.000 de lei. Aceștia ar fi pătruns în locuință în momentul în care proprietara era plecată de la domiciliu, ușa de acces nefiind asigurată corespunzător.

În urma activităților desfășurate în cursul acestei zile, polițiștii au recuperat prejudiciul în proporție de 90%, care a fost restituit părții vătămate.

În cursul acestei zile, tinerii urmează să fie prezentați Judecătoriei orașului Balș, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă pentru a stabili întreaga activitate infracțională.