LA DGASPC OLT, DISCIPLINĂ DE FIER …!

2
1232

Aproximativ 50 de salariați ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt au fost sancţionaţi disciplinar, în anul 2019. Dacă majoritatea dintre aceştia au primit avertismente scrise, unora li s-a redus din salariu, în două situații s-a ajuns la desfacerea contractului individual de muncă. Trei dintre salariaţii sancţionaţi au contestat în instanţă măsura disciplinară.

Aproximativ 50 de salariați s-au aflat în 2019 în atenţia Comisiei de Disciplină de la nivelul DGASPC Olt pentru abateri profesionale. Dacă în unele cazuri salariaţii s-au ales doar cu avertismente, în altele sancţiunile au mers până la reţinerea din salariu și chiar desfacerea contractului de muncă. „În anul 2019, la nivelul DGASPC Olt s-au aplicat 46 de sancțiuni disciplinare, astfel: 36 de sancțiuni: avertismente scrise pentru personalul contractual, două sancțiuni: mustrare scrisă pentru funcționarii publici, trei sancțiuni: reducere cu 5% a salariului pe o lună, trei sancțiuni: reducerea cu 10% a salariului pe o lună, două sancțiuni: desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă pentru personalul contractual. Din cele 46 de sancțiuni aplicate, a fost contestată o sancțiune, respectiv o desfacere disciplinară a contractului individual de muncă, care se află în curs de soluționare pe rolul Tribunalului Olt”, a declarat directorul general al DGASPC Olt, Rădița Piroșca, la solicitarea Gazeta Oltului.

Fiecare caz în parte a fost analizat de către Comisia de Disciplină de la nivelul instituției, iar deciziile luate de către aceasta sunt acoperite de argumente justificative, susţine conducerea DGASPC Olt.

„Cazurile sunt cercetate de către o comisie formată din trei persoane din care unul este jurist, iar ceilalţi doi au expertiză în domeniul de activitate al celui care este cercetat. Persoana care este cercetată disciplinar poate să fie asistată de un avocat pe timpul cercetării disciplinare prealabile sau de un reprezentant al Sindicatului, la cererea acesteia. Şi au fost situaţii în care persoana cercetată a fost asistată de avocat. Asta nu înseamnă că a şi câştigat după aceea”, a adăugat Piroşca.

În 2018, 39 de angajați au fost sancționați disciplinar. Măsurile aplicate celor 39 de salariaţi sancţionaţi au fost: 23 avertismente scrise, șapte desfaceri ale contractului individual de muncă și nouă reduceri salariale. Dintre măsurile disciplinare aplicate, trei au fost contestate în instanță.  DGASPC Olt are în prezent aproape 1.400 de angajaţi.

 

2 COMENTARII

  1. O lovitura grea pentru oamenii lui x si y si gastilor PSD din toate institutiile statului.Un proiect al Guvernului Orban II prevede o descentralizare si a asistentei sociale si comasarea directiile judetene in directii regionale.Multe posturi din directiile judetene vor fi desfintate.In special cele de directori.Plus ca directorii aveau salarii de ministrii si unii salariati plimba hartiile prin institutii. ,,Un manager din România câştigă de 10 ori mai mult decât un subaltern, în timp ce în Germania, diferenţa e de 1 la 3, salariul unui șef din țara noastră ajungand chiar și la 15.000 de euro, potrivit unor date centralizate de o firmă de HR, potrivit Mediafax. ,, Asadar,se duce traiul neneaca pe banii contribuabilor romani..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here