Paul Stănescu: ”Avem majoritate pentru învestirea unui nou guvern”

1
191

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a transmis un mesaj ferm înainte de consultările de la Cotroceni. Acesta a transmis că PSD şi Pro România au o majoritate suficientă pentru investirea unui nou guvern, condus de Remus Pricopie. 

”Avem 233 de semnături pentru susţinerea premierului desemnat. Vom vedea ce va decide preşedintele. Sunt colegi neafiliaţi, minorităţi, noi sperăm chiar să depăşim numărul ăsta de semnături. Nu am discutat eu cu dl Tăriceanu, a vorbit dl preşedinte Ciolacu. Dumnealui va decide dacă ne susţine sau nu.

Trebuie să aşteptăm după ora prânzului, pentru că acum sunt foarte mulţi de ”dacă”. Apoi vom vedea ce va face PSD în continuare. Am înţeles că dl preşedinte îl vrea pe dl Orban în continuare, dar după ce vom merge la Cotroceni vom şti exact cum merg lucrurile.”, a declarat Paul Stănescu la un post național de televiziune.

„A fost o discuţie cu mulţi colegi, am discutat pe această temă şi s-au vehiculat mai multe nume, iar concluzia finală a fost Remus Pricopie. S-a desprins din discuţiile despre mai multe nume. Sigur că vor fi poziţii pro şi contra în partid, nu suntem toţi la fel. Dar dacă majoritatea va decide un lucru, îl respectăm toţi! În mare parte, parlamentarii PSD au semnat. Eu sunt convins că vom avea peste 233 de voturi pentru investirea unui nou Guvern. Mai sunt şi care au plecat. Şansele pentru anticipate…. iar începem cu ‘dacă’. Sunt şanse să ajungem, sunt şanse să nu. Dacă aş spune ce îmi doresc eu, eu spun că trebuie să respectăm democraţia, ce a ales poporul în 2016”, a mai afirmat secretarul general interimar al PSD.

Sursa: realitatea.net

1 COMENTARIU

  1. Motto: „Doar un rege ar putea împiedica prăbuşirea în această sărmană Românie.” Eugen Ionescu (1909-1994)
    Inainte de toate,adevarata reforma trebuie sa inceapa cu forma de guvernamant.In Constitutia din 1923 se gasesc toate solutiile pentru actuala criza politica din Romania.S-a vazut destul de clar,ca vreme de peste 70 de ani,dar in special,in ultimii 30 de ani de asa zisa democratie,ca republica,respectiv presedintele tarii nu este cu adevarat un arbitru dintre popor si Parlamentul Romaniei.
    Un presedinte nu poate fi neutru politic, deoarece este fie susţinut de un partid, fie de un grup de oameni (dacă candidează „independent”). Lui i se cere sa se legitimeze in fata natunii romane doar in perioada campaniei electorale. De ce i se poate cere asa ceva, prin constitutie?IÎntr-o republica cum este acum Romania, alegerile prezidentiale din cateva luni pot schimba simtitor situaţia politica in mod negativ pentru multi ani. Vedem cazul de fata.Un partid poate acapara, la un moment dat, toate institutiile decizionale in stat: presedentia, guvernul şi Parlamentul.Deci,sub republica,Romania se chinuie de ani buni ca sa iasa din criza sociala,politica si economica…

    Un monarh constitutional este deasupra partidelor, actionand nu in virtutea unui interes personal sau de grup, ci pentru interesul tarii. El se legitimeaza permanent, in fata natiunii. Un monarh obliga la o anumita atitudine. Nici cel mai impertiment om politic din România nu-si va permite sa mearga in audienta la Majestatea Sa Margareta si sa-i propuna sa puna pe omul lui cutare dintr-un anumit partid politic in functii de inalta demnitate publica fara criteriul meritocratiei. Imparţialitatea monarhului asigura o legimitate in numirile astazi atribuite presedintelui Iohannis ,precum cele ale unor judecatori ai Curtii Constitutionale, ale procurorului general al Romaniei.
    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here