Paul Stănescu, anunț de ULTIMĂ ORĂ

3
704

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a anunțat că social-democrații au reușit să strângă 233 de semnături de aseară și până acum pentru desemnarea unui nou Guvern.

„După întâlnirea cu președintele, vom vedea ce decizii vom lua în continuare. Așa cum spune președintele, vom decide pas cu pas și noi. Știți bine, sunt un grup de colegi neafiliați, sunt minoritățile, nu e nimic secret și sper să avem mai mult decât 233 de semnături”, a spus Stănescu, la sediul PSD.

Întrebat dacă a discutat și cu Tăriceanu, Stănescu a afirmat că nu a discutat cu liderul ALDE.

„Dl președinte Marcel Ciolacu discută”, a completat Stănescu.

3 COMENTARII

  1. Inainte de toate,adevarata reforma trebuie sa inceapa cu forma de guvernamant.In Constitutia din 1923 se gasesc toate solutiile pentru actuala criza politica din Romania.S-a vazut destul de clar,ca vreme de peste 70 de ani,dar in special,in ultimii 30 de ani de asa zisa democratie,ca republica,respectiv presedintele tarii nu este cu adevarat un arbitru dintre popor si Parlamentul Romaniei.
    Un preşedinte nu poate fi neutru politic, deoarece este fie susţinut de un partid, fie de un grup de oameni (dacă candidează „independent”). Lui i se cere să se legitimeze în faţa naţiunii doar în perioada campaniei electorale. De ce i se poate cere aşa ceva, prin constituţie? Într-o republică, alegerile prezidenţiale din câteva luni pot schimba simţitor situaţia unei ţări pentru mulţi ani. Un partid poate acapara, la un moment dat, toate instituţiile decizionale în stat: preşedenţia, guvernul şi Parlamentul.

    Un monarh constitutional este deasupra partidelor, actionand nu in virtutea unui interes personal sau de grup, ci pentru interesul tarii. El se legitimeaza permanent, in fata natiunii. Un monarh obliga la o anumita atitudine. Nici cel mai impertiment om politic din România nu-si va permite sa mearga in audienta la Majestatea Sa Margareta si sa-i propuna sa puna pe omul lui cutare dintr-un anumit partid politic in functii de inalta demnitate publica. Imparţialitatea monarhului asigura o legimitate in numirile astazi atribuite presedintelui Iohannis precum cele ale unor judecatori ai Curtii Constitutionale, ale procurorului general al Romaniei.
    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  2. @Domnii politicieni………….Ma baiete, du-te si te cauta!! Daca ai citit Constitutia din 1923 fara sa citesti (dar si sa intelegi!!) si istoria perioadei in care Romania a fost monarhie, n-ai facut nimic! Poate ai intelege ce nenorocire a fost aceasta bicisnica „institutie” pentru Romani, infiintata doar pentru interesele unor politicieni! Iar acum, ne iei cu „majestatea sa margareta”….fereasca Dumnezeu de asa ceva! Exact asta ne-ar mai trebui si am fi gata!!!! Oricum, eu, cetatean al secolului XXI, nu vreau sa fiu „supusul” niciunei „majestati”, ajuns rege pentru ca asa „l-a facut ma-sa”, fara sa fie ales de cineva! Sau, cum spunea un cunoscator al „problemei”: sunt de aord cu monarhia, cu conditia sa-mi aleg regele din patru in patru ani! Revenire la monarhie, ar fi reteta sigura pentru a cadea din lac in put!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here