”Împreună” cu Ion Marian Doldurea, la Caracal

0
838

 În 23 ianuarie a.c. a avut loc Conferinţa municipală a organizaţiei PSD Caracal, în prezenţa unor invitaţi ca Marius Oprescu, proaspăt ales în funcţia de preşedinte al PSD Olt, Virgil Delureanu, Emil Marinescu, Corina Sulger, precum şi deputaţii Dan Ciocan şi Marian Iancu. Principalul rezultat al acestei Conferinţe a fost alegerea preşedintelui organizaţiei în persoana lui Ion Marian Doldurea. De fapt, cunoscutul om de afaceri din Caracal a fost confirmat în această funcţie, după o perioadă de interimat. El va fi ajutat de o echipă de „7 magnifici”, adică vicepreşedinţii Dan Ciocan, care va asigura organizaţiei reprezentarea parlamentară, Liviu Radu, primarul municipiului Caracal, Adrian Chesnoiu, responsabil pe linie de politică şi strategii, Alexandra Popa, reputatul medic ortoped, care va reprezenta organizaţia pe linie de sănătate, Elvis Cazacu, care se va ocupa de mediul de afaceri, Toma Prună, responsabil pe linie de educaţie şi Laurenţiu Pătran, pe linie de comunicare. După cum se observă, toţi vicepreşedinţii au sarcini precise, legate de domeniul lor profesional, astfel încât fiecare să ştie exact ce are de făcut. Echipa de conducere a PSD Caracal mai cuprinde, ca membri, şi pe Dumitru Cristian, preşedintele organizaţiei de pensionari, pe Cornelia Muşat, preşedinta organizaţiei de femei, iat Tineretul va fi reprezentat de medicul veterinar Paul Ion. În sfârşit, secretarul general al organizaţiei a fost ales notarul Şerban Cernat, iar trezorier va fi inginerul Dan Valentin Ionescu.

După părerea noastră, cel mai important câştig al întregului PSD Olt la început de an 2020, este intrarea în rândurile sale a lui Ion Marian Doldurea – om de afaceri de succes şi un Mecena al culturii şi artelor – şi implicarea acestuia în redresarea corabiei pesediste. Chiar dacă pe apele Oltului Inferior, această corabie a navigat triumfătoare, orice suflu nou, din orice direcţie, poate contribui la aducerea PSD-ului naţional pe o linie de plutire care să-i permită să-şi arboreze pavilionul, din nou, pe cel mai înalt catarg al scenei politice. Bineînţeles, această figură nouă din PSD ne-a atras imediat atenţia şi nu am ezitat să-l abordăm chiar pe corabia-amiral a afacerilor sale, restaurantul „Retro”, din Caracal.

         Pentru început, vă rog, spuneţi-ne ceva despre persoana dvs şi despre oraşul în care trăiţi.

         M-am născut aici şi fac parte dintr-o familie cu puternice rădăcini în acest oraş, mai precis în cartierul Bold, unde mi s-a născut, la 1808, cel mai vechi strămoş cunoscut al meu. Am crescut cu Caracalul şi Romanaţiul în suflet. Din clasa a doua şi până am terminat liceul am fost nelipsit de la spectacolele organizate la Teatrul Naţional din Caracal. Am şi jucat pe scena teatrului nostru şi am beneficiat de faptul că am avut totdeauna de-a face cu oameni împătimiţi de cultură, care au ştiut să promoveze valorile culturale din zonă, să menţină treaz spiritul locului şi să-l transmită din generaţie în generaţie. Asta mă face să mă simt dator faţă de ei şi să încerc şi eu să transmit acest spirit generaţiei viitoare. În acest sens, împreună cu prietenii mei din Asociaţia „Fiii şi prietenii Caracalului” sau din Asociaţia „Marius Bunescu” desfăşurăm o activitate culturală intensă şi ne străduim ca tinerii de azi să înţeleagă că au răsărit pe un răzor de valori de o neasemuită frumuseţe, pe care trebuie să le îngrijească, pentru ca şi urmaşii lor să le găsească la fel de proaspete şi de înmiresmate.

         Cu ce gânduri în PSD, d-le Doldurea?

         Voi încerca să dau un suflu nou organizaţiei municipale, unul care să rezulte din îmbinarea perfectă între experienţă şi tinereţe. Deviza noastră este „Împreună”, ceea ce înseamnă că spiritul de echipă trebuie să primeze şi să devina caracteristica principală a noului PSD Caracal. Într-o lume în care schimbările sunt însoţite de adevărate seisme, iată, la Caracal, după modelul deja brevetat de organizaţia judeţeană a PSD, unde Paul Stănescu a fost schimbat cu Marius Oprescu, într-un consens general, schimbarea s-a produs, de asemenea, în linişte, cu toţii fiind de acord că este spre binele partidului. Suntem într-o etapă de reconstrucţie a PSD la nivel naţional, or, această reconstrucţie începe de jos în sus, de la organizaţiile locale, şi nu am făcut decât să ne înscriem şi noi în această operă de reconstrucţie, după eşecurile usturătoare din cele două campanii electorale de anul trecut.

         Cum arată PSD la ora actuală? Poate fi el considerat „omul bolnav” al democraţiei româneşti?

         În niciun caz, cu toate că s-a tras în el din toate părţile! Ca un om greu lovit, da, poate să arate, dar acum îşi linge rănile şi încearcă să-şi recâştige cât mai repede locul cuvenit pe scena politică românească. Adică locul din faţă, primul loc. Nu are timp să se plângă. Un timp, am văzut, într-adevăr, un PSD cam năucit de loviturile primite, dar iată că îşi revine. Peste tot în ţară au loc conferinţe de alegeri, se aleg noi conduceri şi se pregăteşte viitorul Congres. În scurt timp, vă asigur, partidul ăsta căruia mulţi îi cântă prohodul va urca repede şi va reveni la nivelul normal, cel obişnuit, în jurul lui 33 la sută.

         În perspectiva viitoarelor alegeri locale, ce intenţii aveţi?

         Am subliniat deja că, personal, nu voi candida la nicio funcţie administrativă. Voi ajuta, în schimb, cu tot ce depinde de mine, ca PSD Caracal să vină cu un candidat câştigător la Primăria municipiului. Deocamdată, nu ne-am oprit la persoana cuiva. Vreau să cunoasc părerea tuturor colegilor din Comitetul organizaţiei şi orice propunere va fi supusă unui sondaj de opinie. Cel ce se va clasa primul va fi şi candidatul nostru la Primăria Caracal. Concomitent, atenţia mea se va concentra în direcţia întăririi organizaţiei cu noi membri, inclusiv prin revenirea în organizaţie a celor care au plecat din diverse motive. Mizez foarte mult pe oamenii tineri, capabili să transforme PSD Caracal într-o organizaţie nu numai a prezentului, ci şi a viitorului. Îmi plac foarte mult oamenii care sunt dedicaţi meseriei lor, care sunt pasionaţi de ce fac, pentru că ei sfinţesc locul.

         Vă mulţumesc frumos.

Constantin Smedescu