Marius Oprescu: „Ne vom bate pentru a reda România românilor”

6
352

Proaspăt ales în funcţia de preşedinte al PSD Olt, Marius Oprescu a şi dat direcţia în care va naviga corabia PSD, alungată din portul guvernării şi silită să iasă în largul coastelor Puterii. „Ne vom bate pentru a reda România românilor”, a declarat urmaşul lui Paul Stănescu la conducerea PSD Olt. Este o direcţie pentru tot PSD-ul, iar PSD Olt îşi permite să dea direcţii, pentru că este „ cea mai puternică organizaţie a Partidului Social Democrat din România”, după cum a recunoscut-o însuşi Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al partidului, prezent la Slatina cu ocazia Conferinţei extraordinare a PSD Olt, din 16 ianuarie a.c.

Aşadar, organizaţia olteană, condusă din data mai sus amintită de Marius Oprescu, secondat de „locotenenţii” Emil Moţ şi Virgil Delureanu, se va bate pentru a reda România românilor. La războiul pe care preşedintele Iohannis l-a declarat întregului PSD, organizaţia olteană ridică mănuşa şi i-o aruncă în faţă celui pentru care moartea PSD a devenit raţiunea lui de existenţă. Prezent la Slatina, cu aceeaşi ocazie, proscrisul lui Dragnea din PSD, Sorin Grindeanu, a subliniat şi el necesitatea unei opoziţii dure la PNL, „exactă, punctuală, cu profesionişti, cu figuri credibile” şi a încheiat cu un citat din Hemingway: „Nu e momentul să te gândeşti la ceea ce nu ai, gândeşte-te la ce poţi să faci cu ceea ce ai”.

Ei bine, organizaţia PSD Olt, pentru că are cu ce, tocmai asta şi face: o opoziţie dură la PNL, atât de dură încât, pentru Marius Oprescu este lucru cert că alegerile din acest an vor fi câştigate de PSD. Să nu-şi facă nimeni iluzia, a avertizat el, că alegerile prezidenţiale seamănă cu cele locale şi parlamentare. Cu referire strictă la alegerile locale, chiar şi în situaţia în care vor fi alegeri în două tururi, iar preşedintele Consiliului Judeţean se va alege dintre consilierii judeţeni, Marius Oprescu a ţinut să întărească expres: „suntem convinşi că vom câştiga alegerile locale şi vom face majoritate la Consiliul Judeţean. Nu mai vorbesc de primării, pentru că, aşa cum se ştie, 80% dintre primarii noştri sunt primari care au scos peste 50% la toate rândurile de alegeri, nu doar la cele locale.De asemenea, chiar dacă vor fi două tururi, sunt convins că şi în cazul Primăriei Slatina nu vom ajunge la cel de-al doilea tur, pentru că vom bate din primul tur. Şi nu e vorba de aroganţă aici, ci de calcule politice foarte clare făcute pe bază de studii sociologice”.

Şi dacă problema este să redăm România românilor, în mod firesc se ridică următoarea întrebare: a cui este în prezent România? Un posibil răspuns îl găsim într-un comunicat de presă al PNL de prin februarie anul trecut. Cităm:  „Faţă de riscul major al activării Articolului 7 din Tratatul UE împotriva României, PNL se va adresa tuturor ambasadelor statelor membre ale Uniunii Europene, preşedintelui Parlamentului European, preşedintelui Comisiei Europene, preşedintelui Consiliului European şi liderilor grupurilor parlamentare din Parlamentul European pentru a sublinia angajamentul de guvernare al Partidului Naţional Liberal de a implementa pe deplin toate recomandările prevăzute în Raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi în cele ale Comisiei de la Veneţia”. Oare ce o mai fi rămas din deviza „Prin noi înşine”, care a consacrat partidul Brătienilor în politica românească? Ce să mai rămână din ea când urmaşii renăscuţi ai Brătienilor, anul trecut, cerşeau de la organismele europene guvernarea şi îşi luau în faţa lor angajamente de guvernare?! Aşa ceva nu s-a mai întâmplat de pe vremea domnitorilor fanarioţi! Acum, PNL este la guvernare şi după cum azvârle cu banii în multinaţionale, în acelaşi timp plângându-se că nu sunt bani de salarii, de pensii, de alocaţii pentru copii etc., se pare că îşi respectă la sânge jurământul de credinţă faţă de UE, cu preţul condamnării românilor la sărăcie şi la statutul de cetăţeni de rangul II ai UE.

Aruncat în opoziţie, PSD promite că se va bate pentru a reda România românilor. O promisiune care vine într-un moment greu pentru partid – idee subliniată în toate luările de cuvânt de la conferinţa de joi, datorat în mare măsură şi propriilor greşeli. În acest moment, PSD nu mai arată deloc precum cavalerul în armură strălucitoare, în stare să atragă toate privirile de pe margine. Şi-a pierdut poate ceea ce avea el mai de preţ ca aură: „atu-ul de partid de profesionişti care, atunci când vin să guverneze, ştiu să facă foarte bine acest lucru”. Ei bine, de data aceasta, veniţi pe cai mari la guvernare în 2016, social-democraţii n-au mai ştiut să guverneze foarte bine şi au pierdut pe mâna lor. „Nu ei au câştigat, spunea şi Paul Stănescu, referindu-se la alegerile din 2019, ci noi am pierdut”. Ceea ce înseamnă că momentul greu prin care trece acum PSD a fost posibil şi pentru că „resursa umană la nivelul PSD în această perioadă a fost una prost pregătită”. Soluţia în acest sens a fost indicată precis de acelaşi Sorin Grindeanu, fost prim-ministru, înlăturat prin moţiune de cenzură iniţiată de propriul partid (!!!): „figurile uzate ale PSD trebuie să facă un pas în spate”.

Fără să fie, nici pe departe, o „figură uzată”, Paul Stănescu a dat startul, la Olt, unei adevărate reforme a resursei umane în PSD, chiar făcând un pas în spate şi lăsându-i pe social-democraţii olteni să-şi aleagă o nouă conducere. Aşa a fost posibil să fie aleasă la conducerea PSD Olt o echipă de conducere nouă, compusă din tinerii Marius Oprescu, preşedinte, Emil Moţ, preşedinte executiv, şi mereu tânărul Virgil Delureanu, secretar general. Nu ne rămâne decât să le urăm succes, să reuşească ce au promis: să facă din Olt vârful de lance în lupta pentru recucerirea pentru români a României.

Constantin Smedescu

6 COMENTARII

  1. Ce realizari marete aveti voi in judetul Olt?Cat timp ati fost la putere nu ati fost in stare sa rezolvati problemele importante ale locuitorilor judetului Olt,respectiv sa rezolvati problemele legate de infrastructura:scoli,spitale,drumuri,cai ferate,autostrazi.,iar acum,cu acelasi tupeu, veniti din nou in fata oltenilor ca niste farisei neprihaniti si bolnavi de amnezie,cersind ca niste milogi voturile oltenilor.Vreme de 30 de ani ati prostit electoratul oltean,in special pe cel de la tara,cu kilul de zahar si ulei si cu micii alterati si berea ieftina si proasta de la pădurea Căcâna..Acum veniti sa le spuneti oltenilor ca le veti redati Romania.Care Romanie?Romania,cea pe care voi ati distrus-o cu ambitii lacome și egoism meschin vreme de 30 de ani? Majoritatea oltenilor,respectiv a romanilor carora voi vreti sa le redati Romania,sunt plecati peste hotare din cauza saraciei din Romania,iar cei care au ramas in tara sunt satui de toate minciunile si matrapalzacurile voastre.Voi,cei de la PSD,vreme de 30 de ani nu ati stiut nimic altceva decat ca sa va imbogati din banul public si sa va puneti in functii politice si admnistrative toate neamurile,amantele,prietenii si lipitorii de afise electorale.In loc sa serviti interesului local si national,voi ati servit doar interesului vostru personal si de grup.Asadar,ar cam fi cazul sa va puneti pofta-n cui si lasati demagogia .Oricum,taranii romani nu sunt asa de prosti cum vreti voi sa-i credeti…Nu de alta,dar taranii au cam vazut cum sta treaba in tarile civilizate din Occident.

  2. Daca sunteti voi atat de destepti cum va credeti si de devodati cauzei binelui romanilor,de ce nu dati jos guvernul Orban si luati voi guvernarea Romaniei?Nu o veti face,deoarece in timpul guvernarii voastre,din ultimii doi ani,ati facut promisiuni desarte electoratului si stiti prea bine ca nu le puteti onora.Asa ca preferati sa ii lasi pe cei de la PNL sa isi rupa gatul si apoi sa reveniti la putere pe fundalul unor nemultumiri populare.Dar s-ar putea sa nu va iasa acest plan meschin,deoarece oamenii sunt satui de demagogia si hotia clasei politice ascunse dupa sigla PSD.In politica nu conteaza intentiile,ci conteaza cauzele.Palavrageala politicienilor si a mass-mediei nu pot inlocuii starea de fapt a lucrurilor.Cauza saraciei si a coruptiei din Romania este lipsa respectarii principiilor meritocratiei si ierarhiei valorilor.Atata timp cat unii ca Paul Stanescu,Marius Oprescu si Emil Mot care si-au pus in functii politice si admnistrative neamurile,prietenii,amantele si slugile din partid ,fara sa respecte principiul meritocratiei si al ierarhiei valorilor,judetul Ot nu are nicio sansa sa se decupleze de diletantism , saracie ,coruptiei,respectiv de criza sociala,politica si economica care vreme de peste 30 ani a pus stapanire pe bietul popor roman.Vreme de peste 30 de ani, acest biet si sarman popor roman a fost condus de niste lupi imbracati in piei de oi…De data aceasta,dupa atata amar de vreme,majoritatea romanilor il asteapta pe adevaratul lor pastor…

  3. nici taranii nu mai sunt prosti,cum crede Oprescu si alti primari de comune.
    psd a aratat ca e un grup infractional organizat.
    speram ca eliminam psd-ul si din OLT sa incepem progresul si noi

  4. la care romani? La jigodiile Psd-ului care au devalizat primariile si institutiile publice. Romanii prefera sa nu mai fie redata Romania grupului infractional organizat numit PSD.Romania nu trebuie sa mai ajunga pe mana hotilor si coruptilor din acest grup organizat, care nu are nici-un dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here