Poliţia Locală doarme, Pădurea Strehareţi dispare!!!

0
1428

7 ianuarie. Zi de sărbătoare, dar mai ales de ieşit din casă pentru a lua o gură de aer. Puţin după lăsarea serii, în jurul orei 19:30, o simplă plimbare cu maşina în inima Plămânului Verde al oraşului Slatina ne-a îngrozit. Oriunde aruncai un ochi se puteau sesiza grămezi, grămezi de lemne tăiate, şi când zic lemne nu mă refer la două beţe şi trei surcele, ci la trunchiuri vechi şi bătrâne de copaci care odinioară dădeau farmec şi frumuseţe oazei de linişte de la marginea municipiului. Noapte ca hoţii, băieţii buni fac ce vor! Înarmaţi cu toate cele, pătrund în pădure şi îşi fac de cap, taie ce vor, că doar iarna e de-abia la jumătate, frigul se simte în case, soba cere foc, iar Poliţia Locală doarme că na, e zi de sărbătoare, e greu cu pornirea după atâtea sarmale, piftii, cârnaţi şi vin cu scorţişoară.

Nămeţii de lemne tocmai bune de foc nu erau ascunse de ochii trecătorilor, ci puse strategic, la marginea pomilor, în apropierea aleii principale, la ţanc, pentru a fi încărcate „din mers”. Chiar atât de orbi să fim încât să nu vedem ce se întâmplă în Pădurea Strehareţi, la câţiva paşi de oraş?

Încă un aspect de luat în calcul; nu de mult, acea zonă era păzită, însă ce să vezi! Ghereta paznicului este încă în picioare, dar nici urmă de bărbat!

Ce atâta vorbă, ce atâta supărare! Poliţia Locală DOARME, băieţii buni muncesc în schimbul trei!

Vă dau un pont: nu mai mergeţi la cinema pentru a vedea filme de groază, nu mai aruncaţi banii pe bilete, ci mergeţi în Pădurea Strehareţi să veţi avea parte de senzaţii tari, româneşti. Imaginea acestui fost colţ de rai vă va îngrozi!