Cum va fi vremea în noaptea de Revelion

0
144

In noaptea de Revelion, meteorologii informează că va fi o vreme destul de călduroasă pentru această perioadă și doar la munte sunt așteptate ninsori.

Temporar vor fi înnorãri şi pe spaţii mici trecãtor se vor semnala precipitaţii slabe mixte, în Moldova unde în primele ore ale intervalului vor favoriza depuneri de polei, iar seara şi noaptea în sud-est, în timp ce la munte, dar şi în Maramureş şi Transilvania izolat va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde rafalele vor depãşi temporar 80 km/h, spulberând zãpada depusã anterior, iar la cote mai reduse local în Moldova, în sudul şi sud-vestul Olteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 8 grade, mai scãzute în depresiuni, iar cele minime în general între -8 şi 1 grad, informează Antena 3.

Prognoza meteo pentru miercuri, 1 ianuarie 2020. Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru începutul lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în prima parte a intervalului când, însã doar izolat şi trecãtor se vor semnala precipitaţii slabe – ninsori la munte şi în centru şi mai ales lapoviţã în estul ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse în prima parte a intervalului local în centru, est şi sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 8 grade, iar cele minime între -9 şi 0 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Presiunea atmosferică va creşte dinspre sud-vest la regim baric categoric anticiclonic.